Kosár: soproni húzóemberek a fiú kadétbajnokságban

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.09. 18:42
Címkék
Több statisztikai mutatót vezet a Soproni Sportiskola két kosárlabdázója, Csátaljay Péter és Csendes Péter. A csapatnak sem megy rosszul; a kadétbajnokság nyugati csoportjának alapszakaszában a harmadik helyen áll. A srácokkal és az alakulat másodedzőjével, Popadic Misa vezetőedző segítőjével, Pongrácz Leventével beszélgettünk a kiemelkedő teljesítmények hátteréről, valamint az évad céljairól.

Kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Csendes péter (balról) és Csátaljay Péter
Kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Csendes péter (balról) és Csátaljay Péter

Kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Csendes Péter (balról) és Csátaljay Péter • Forrás: Soproni Sportiskola

Kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Csendes péter (balról) és Csátaljay Péter
Kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Csendes péter (balról) és Csátaljay Péter

Kiemelkedő statisztikai mutatókat produkál Csendes Péter (balról) és Csátaljay Péter  •  Forrás: Soproni Sportiskola

A Soproni Sportiskola KA kadétcsapatának, és két kosárlabdázójának egyaránt kiválóan megy a bajnokság. A klub hat győzelemmel és négy vereséggel az alapszakasz nyugati csoportjának a harmadik helyén áll, miközben Csátaljay Péter és Csendes Péter több statisztikai mutatóban is az élmezőnyben jár.

Csátaljay meccsenként 26.70 pontot átlagol, ezzel vezeti azarra vonatkozó lajstromot, amellett a második helyen áll a hatékonysági listán (34.80).

„Nem szabad elfelejteni a csapattársaimat, akiknek rengeteget köszönhetek. Rengeteget dolgozunk, keményen. Öt éve játszunk együtt, összeszoktunk, azt hiszem,annak köszönhetjük, hogy meghatározó alakulattá váltunk a bajnokságban. Reáliscél lehet az, hogy bekerüljünk az országos nyolcas döntőbe. Ha már ott vagyunk, akkor az a célunk, hogy négybe jussunk, onnan pedig bármi megtörténhet. Ami az egyéni fejlődésemet illeti: fizikálisan, dobásban és védekezésben egyaránt sokat kell javulnom” – véli Csátaljay.

Csendes a leghatékonyabb a nyugati csoport alapszakaszában (35.80). Ezen kívül pontdobásban második (23.40), asszisztban az első (8.10) és szerzett labdában a harmadik (5.20). Ő merészebb célokat tűzött ki, mint a csapattársa:
„Amondó vagyok, hogy ha eljutunk addig, akkor győzhetünk a végső csatában. Két évvel ezelőtt ez a brigád megnyerte a korosztályos bajnokságot, így tudjuk, képesek vagyunk rá. Persze, minden csapat összetétele sokat változott azóta, de mi merünk nagyot álmodni. Nem jelent semmit, hogy Petinek és nekem ilyen jól megy most a játék, a végén kell kiemelkedni. A nagy álmunk az aranyérem mellett, hogy utazhassunk az U16-os válogatottal az Európa-bajnokságra a nyáron.”

A Sopron kadétcsapatának másodedzője, Pongrácz Levente úgy látja, a két srác különösen jól kijön egymással a pályán:
„Heti ötöt edzenek, plusz kondiznak. Persze tehetségesek és a többi srác is segíti őket, de nagyon jól működik köztük a kémia a játék közben. A védekezés és a dobáshatákonyság az, amelyet legfőbb erényükként kiemelek. Az emberek azt gondolnák, ilyen statisztikai mutatókkal lazsálnak hátul, ám ez nincs így; keményen védekeznek. Jól haladunk a nem titkolt célunk felé, amely az országos döntőbe jutás.”

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik