Konferencia: Segítség, felnőttem! November 27-én a TF-en

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.03. 08:38
Címkék
Egy nap az utánpótlásért címmel immár nyolcadszor tart konferenciát az utanpotlassport.hu szerkesztősége november 27-én. A rendezvény helyszíne a Testnevelési Egyetem, az előadók névsora pedig garancia a sikerre.

Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége 2011 óta minden évben megrendezi az Egy nap az utánpótlásért elnevezésű konferenciát, amelynek az idén a Decathlon mellett a Testnevelési Egyetem a támogatója, a Magyar Edzők Társasága (MET) a szakmai együttműködő partnere. A tanácskozás most először lesz a MET által ajánlott program a kiemelt edzők kreditrendszerű továbbképzésében.Munkatársunktól – utanpotlassport.hu Az Utanpotlassport.hu szerkesztősége 2011 óta minden évben megrendezi az Egy nap az utánpótlásért elnevezésű konferenciát, amelynek az idén a Decathlon mellett a Testnevelési Egyetem a támogatója, a Magyar Edzők Társasága (MET) a szakmai együttműködő partnere. A tanácskozás most először lesz a MET által ajánlott program a kiemelt edzők kreditrendszerű továbbképzésében.

RÉSZLETES ÉS PROGRAM ÉS JELENTKEZÉS

Az időközben a „műfajban” magát a legjelentősebb, legnagyobb érdeklődésre számot tartó rendezvénnyé kinövő Egy nap az utánpótlásért konferencia-sorozat újabb állomása a „Segítség, felnőttem!” alcímet kapta; a fő téma a korosztályváltás problémaköre, az utánpótláskorból kinövő fiatal sportolók felnőttek közé történő beilleszkedésének nehézségei, illetve annak megkönnyítése. A szervezők a sportért felelős államtitkár, dr. Szabó Tünde fővédnökségével zajló esemény előadóinak a hazai sportélet elismert személyiségeit kérték fel, s a névsor, valamint a program olvastán borítékolható: a hallgatóság hasznos információkkal, praktikus tanácsokkal, ötletekkel felvértezve állhat majd fel a nap végén.

Valkusz Máté teniszezője és edzője, Kuhárszky Zoltán is előadó lesz a konferencián Forrás: tenisz-palya-hu
Valkusz Máté teniszezője és edzője, Kuhárszky Zoltán is előadó lesz a konferencián Forrás: tenisz-palya-hu

Valkusz Máté teniszező és edzője, Kuhárszky Zoltán is előadó lesz a konferencián  •  Forrás: tenisz-palya-hu

A kora délelőttől délutánig tartó, edzőknek, sportvezetőknek, testnevelőknek és szülőknek egyaránt szóló konferencia pulpitusán ott lesz például a leginkább érintettek képviseletében az egyre sikeresebb, 20 éves teniszező, Valkusz Máté: a Davis–kupa-válogatott játékosa edzőjével, Kuhárszky Zoltánnal, továbbá menedzserként is működő édesanyjával együtt beszél a tapasztalatairól, a beválni látszó receptről. Ugyancsak az aktív sportolók képviseletében lesz jelen a 23 éves asztaliteniszező Szita Márton, aki, noha jelenleg is éljátékos, letett arról, hogy válogatott és komoly, nemzetközi szintű versenyző legyen – kiderül, hogy miért.

Dr. Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya azt taglalja majd, miként kerülhető el a fiatalok „kiégése”, míg a korábbi válogatott kézilabdázó, Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője és Németh András, a váci kézisek szakmai igazgatója azokra a kérdésekre igyekszik választ adni, hogy miképpen készíthetők fel a tizenévesek a leghatékonyabban a felnőttsportra, s hogy kizárja-e az eredményességre törekvés a fiatalok nagycsapatba építését.

Előadást tart mások mellett Bodnár Péter, a kosárlabda-szövetség főtitkára, Köpf Károly, a Magyar Edzők Társasága titkára, valamint a korosztályváltás egészségügyi, fizikai vonatkozásairól, dr. Pavlik Gábor, a 2000 és 2008 között háromszor is olimpiai bajnok vízilabda-válogatott sportorvosa, a győzelemhez vezető út megtalálásáról pedig dr. Lénárt Ágota, a Testnevelési Egyetem Pszichológiai és Sportpszichológiai Tanszékének vezetője.

RÉSZLETES ÉS PROGRAM ÉS JELENTKEZÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik