Kézilabda: Bohus kapitány az U17-es lányok Eb-bronzáról

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.08.22. 15:08
Címkék
Az EYOF-aranyérem megszerzése után a korosztályos Európa-bajnokságon a harmadik helyen végzett a magyar U17-es leány kézilabda-válogatott. A csapat szövetségi edzője, Bohus Bea büszke tanítványaira a kontinensviadalon elért dobogós helyért, hozzátéve, hogy fényesebb is lehetett volna az az érem.

Bruckner VinceA győri EYOF-on szerzett aranyérme után az U17-es Európa-bajnokságon is dobogós helyezést ért el a magyar leányválogatott. Bohus Bea csapata az elődöntőben kikapott a norvégoktól, a harmadik helyért azonban nagyon magabiztosan verte a francia együttest.Bruckner VinceA győri EYOF-on szerzett aranyérme után az U17-es Európa-bajnokságon is dobogós helyezést ért el a magyar leányválogatott. Bohus Bea csapata az elődöntőben kikapott a norvégoktól, a harmadik helyért azonban nagyon magabiztosan verte a francia együttest.

 

A magyar válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnpkságot
A magyar válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnpkságot

Az U17-es válogatott bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot • Forrás: gyor2017.hu

 

A szövetségi edző honlapunknak elmondta, ha július elején felajánlják neki, hogy mindkét megméretésen érmet szerez a csapatával, elfogadta volna azt.

„Egyértelműen, részint mert két világversenyen vettünk részt rövid időn belül, és ilyenkor nehéz duplán csúcsformába kerülni, részint pedig mert a játékosaink még nagyon kevés a nemzetközi tapasztalatuk. Ugyanakkor utólag elmondhatom, maradt bennem hiányérzet a norvégok elleni találkozó miatt − hozzátéve, hogy egy-egy gyengébben sikerült mérkőzés mindig akad a világversenyeken −, hiszen annál sokkal jobban tudunk játszani, mint ahogyan tettük azt az elődöntőben.”

Amit a franciákkal szemben a bronzmérkőzésen meg is mutattak a mieink: remek teljesítményüknek köszönhetően 32-18-ra kiütötték a riválist.

„A harmadik helyért zajló meccs hagyományosan inkább mentális csata. Általában az a kérdés, melyik együttes tudja jobban túltenni magát az elveszített elődöntőn. A találkozó előtti este videóztunk, és az ott megbeszélteket remekül végrehajtották a lányok a pályán. Egyébként pedig tizenhat nagyjából egyenlő képességű játékosom van; ezt kevés együttes mondhatja el magáról a mezőnyben.”

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott Forrás: EHF
Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott Forrás: EHF

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott • Forrás: EHF

 

Bohus Bea EHF-kitüntetést kapott
A 69-szeres válogatott dunaújvárosi klasszist az U17-es Eb-n kitüntette az Európai Kézilabda Szövetség. A Women's Handball Board (a női szakág fejlesztésére létrehozott testület) kezdeményezésére „A női kézilabdázás nagykövete” címet adományozta Bohusnak az EHF.

A szakvezető hozzátette: büszke a csapatára és természetesen örül a pozitív visszajelzéseknek.

„Az Eb elsősorban a tapasztalatszerzésről szólt, de azért persze örülünk az eredménynek, na meg a szövetség dicséretének is, ami tovább erősít bennünket a munkánkban. Megjegyzem, magától értetődő: a siker közös a klubedzőkkel, hiszen minden támogatást megadtak ahhoz, hogy a válogatott sikeres legyen.”

A hazaérkezés után pihenőre vonultak a játékosok, de nem tart sokáig a láblógatás, hiszen két héten belül startolnak az utánpótlás-bajnokságok. Ami pedig a nemzetközi porondot illeti: az ifjúsági leányválogatott következő nagy megméretése a jövő évi U18-os világbajnokság lesz Lengyelországban.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik