B. V. – utanpotlassport.huAz elmúlt évekhez hasonlóan az esztendő legfontosabb hazai kézilabda-eseménye, a női Bajnokok Ligája négyes döntője mellett idén is megrendezik a leány junior Final Fourt is, amelyen a magyar korosztályos válogatott mellett további három ország együttese vesz részt.

A legutóbbi két junior Final Fouron a magyar válogatott győzött Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A legutóbbi két junior Final Fouron a magyar válogatott győzött  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Ezúttal az oroszokat, a szlovénokat és a montenegróiakat látja vendégül Golovin Vlagyimir csapata természetesen a Papp László Sportarénában, ahol tavaly és két évvel ezelőtt is diadalmaskodott a magyar juniorválogatott.

A júliusi, győri junior Eb-re készülő alakulat péntek délután a montenegrói garnitúrával küzd meg a szombati fináléba kerülésért, amelyben a papírforma alapján az orosz együttes lesz az ellenfél. Az a csapat, amellyel szemben az augusztusi ifjúsági vb döntőjében alulmaradtak a mieink. Azaz a magyar kézilabda ünnepi hétvégéjén lehetőség nyílhat a visszavágásra.

LEÁNY JUNIOR FINAL FOUR
Elődöntő (Papp László Sportaréna):

Május 10., 13.30: Oroszország–Szlovénia
Május 10., 15.30: Magyarország–Montenegró
Bronzmérkőzés (Elek Gyula Aréna):
Május 11., 11.30: az elődöntő két vesztese
Döntő (Papp László Sportaréna):
Május 12., 20.30: az elődöntő két győztese

A Final Four mellett egyéb látnivaló is lesz az aréna környékén a hétvégi sportági ünnepen. A háromnapos fesztiválon bárki kipróbálhatja a robokeepert és a kézilabdás látnivalók más állomásait, megtekintheti például a 2022-es magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság standját. Vagyis minden adott lesz ahhoz, hogy egy tökéletes kézilabdavíkendet tölthessenek el a sportág hazai kedvelői.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport