Kézilabda: U19-es válogatottunk az utolsó másodpercben kapott ki

Vágólapra másolva!
2019.08.10. 21:02
Címkék
Lehengerlően kezdett, a hajrában azonban fájó vereséget szenvedett a svédek ellen a magyar válogatott a Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon. Kárpáti Krisztián csapata 29–28-ra kapott ki, viszont így is már biztosan továbbjutott, és továbbra is harcban van a csoportelsőségért.

A franciák bravúros legyőzése után szombaton újabb nagy ütközet várt a magyar válogatottra az észak-macedóniai fiú U19-es kézilabda-világbajnokság csoportkörében. Kárpáti Krisztián legénysége az első három fordulóban százszázalékos maradt, míg a svédek Egyiptom ellen egyszer már botlottak Szkopjéban.Kárpáti Krisztián legénysége az első három fordulóban százszázalékos maradt, míg a svédek Egyiptom ellen egyszer már botlottak Szkopjéban.

Papp Bence bombáival nehezen bírták a svédek, a végén mégis ők örülhettek Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Papp Bence bombáival nehezen bírták a svédek, a végén mégis ők örülhettek Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Papp Bence bombáival nehezen bírták a svédek, a végén mégis ők örülhettek  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Az összecsapást ragyogóan kezdték a fiúk, a franciák ellen hozott lendület minden jel szerint kitartott szombatig. A szélen nagyszerűen robogó és a heteseket biztos kézzel értékesítő Hornyák Bence vezetésével az első tíz percben a magyar csapat lerohanta a tavalyi, horvátországi U17-es Európa-bajnokság győztesét, 8–4-nél jött is a skandináv időkérés. A magyar támadókkal azonban az egyperces szünet után is nehezen bírtak a svédek, a félidő derekán már 14–8-at is mutatott az eredményjelző, s bár érkezett egy négygólos negatív széria, a végén mégis a mieinknek megnyugtató 16–12-es eredménnyel mentek pihenni a csapatok.

A folytatásban azonban elmaradtak a lendületes magyar támadások. A svédek sokkal jobban védekeztek, mint addig, hamar feljöttek a magyar csapat nyakára. Hiába volt az időkérés, a 38. percben 1–1 után először egyenlítettek (21–21). A 47. percben aztán a vezetést is megszerezték 25–23-nál úgy látszott, elúszhat a hajó. Akkor viszont eljött az újabb fordulat, három góllal sokkolták a svédeket Papp Bencéék, s már náluk volt az előny (26–25).

Vagyis őrült végjáték következett, csakúgy, mint pénteken. Ezúttal sajnos a magyar csapat húzta a rövidebbet, a támadásokba hol technikai hiba csúszott, hol pedig passzívig játszották, míg a svédek az utolsó másodpercben megeresztett lövése az egyébként remekül védő Győri Kristóf lába között a kapuba vágódott (28–29).

A mostani vereség az egyiptomiak elleni mérkőzésig biztosan fájni fog. Azonban érdemes megjegyezni: a magyar csapat „egygólos” mérkőzést játszott az aktuális Európa-bajnokkal és a francia válogatottal, ráadásul utóbbit meg is verte. Ezt a mérleget sokan elfogadták volna a rajt előtt, pláne úgy, hogy hétfőn még a csoportelsőség is meglehet.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
Csoportkör, 4. forduló
Magyarország–Svédország 28–29 (16–12)
A magyar gólszerzők:
Hornyák 8, Papp 7, Holdosi, Kecskés 3-3, Gál, Kőhegyi 2-2, Bognár, Melnyicsuk, Vajda 1-1
A csoport állása: 1. Svédország 6 pont/4 mérkőzés, 2. Magyarország 6/4, 3. Franciaország 6/4, 4. Egyiptom 4/3, 5. Tajvan 0/4, 6. Kanada 0/3
A magyar válogatott további programja:
Augusztus 12., 12.30: Magyarország–Egyiptom

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik