Kézilabda: Tóth Nikolett a BL-forduló legjobb újonca

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
2019.04.17. 10:52
Címkék
Újabb fiatal ferencvárosi kézilabdázó mutathatta meg magát a Bajnokok Ligájában a Rosztov ellen 33–22-re elveszített negyeddöntőbeli visszavágón. A 17 éves Tóth Nikolett három góllal és remek teljesítménnyel hálálta meg Elek Gábor bizalmát, ráadásául az EHF a játéknap megválasztotta a játéknap legjobb fiatal játékosának.

UP-info Fájóan egyértelmű vereséget szenvedett az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese az orosz Rosztov-Don alukalata ellen a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A zöld-fehérek Érden hárommal kaptak ki, idegenben tizenegy gólos (33–22) pofonba szaladtak bele, így sorozatban negyedszer véreztek el a Final Four kapujában.UP-info Fájóan egyértelmű vereséget szenvedett az FTC-Rail Cargo Hungaria együttese az orosz Rosztov-Don alukalata ellen a női Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A zöld-fehérek Érden hárommal kaptak ki, idegenben tizenegy gólos (33–22) pofonba szaladtak bele, így sorozatban negyedszer véreztek el a Final Four kapujában.

Tóth Nikolett remekelt Rosztovban, ő lett a BL-forduló legjobb fiatalja Forrás: fradi.hu
Tóth Nikolett remekelt Rosztovban, ő lett a BL-forduló legjobb fiatalja Forrás: fradi.hu

Tóth Nikolett remekelt Rosztovban, ő lett a BL-forduló legjobb fiatalja  •  Forrás: fradi.hu

A ferencvárosi szimpatizánsoknak az izgalommentes kiesés ellenére is lehetett okuk az örömre, hiszen juniorválogatott játékosuk kiválóan teljesített az oroszországi találkozó utolsó húsz percében. A 17 éves Tóth Nikolett amellett, hogy három gólt szerzett, több szép megmozdulással vétette észre magát. Nagyszerű produkciójára az Európai Kézilabda Szövetség munkatársai is felfigyeltek, és megválasztották Tóthot a hét végi BL-forduló legjobb újoncának.

A ferencvárosiak ígérete egyébként kölcsönben, a szintén élvonalbeli MTK Budapest csapatában kezdte a szezont, hét mérkőzésen húsz gólt szerzett, de megsérült, és visszatért a Népligetbe. Márciusban nagyszerű teljesítménnyel tért vissza a pályára az NB I-ben, és a Bajnokok Ligájában is többszörkapott lehetőséget.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek