G.G. – utanpotlassport.hu A brutális fizikai paraméterekkel – több mint kétméteres magasságához 134 (!) kilogrammos súly párosul – rendelkező beállót azt követően vette kölcsön a Balatonfüredtől a magyar rekordbajnok, hogy a dánok olimpiai bajnok világklasszisa, René Toft Hansen a januári világbajnokságon súlyos sérülést szenvedett.
„Egyik nevelőedzőm, Kárpáti Krisztián,  szólt, hogy Veszprémbe kellene átmennem egy edzésre. Nagyon izgultam, de jól sikerült, ugyanakkor nekem ekkor eszembe sem jutott, hogy már el is vinnének. Amikor néhány nappal később ebéd közben szóltak, hogy kölcsönbe az együtteshez kerülök, egyszerűen fel sem tudtam fogni a dolgot” - elevenítette fel a nagy hírt Szűcs Bence.
A fiatal játékos kézilabda-pályafutása három és fél évvel ezelőtt indult el Debrecenben egy megyei atlétikai diákolimpiai döntőn súlylökésben, gerelyhajításban és diszkoszvetésben jeleskedett, amikor az egyik rivális iskola kézilabdázóinak feltűnt a hatalmas méretekkel megáldott sportoló, aki 12 éves koráig labdarúgó-kapus volt, s a Bozsik-programban szereplő tornákon szerepelt. Kézilabdázóként első állomáshelye a Hajdúszoboszló KSE volt, egy évvel később pedig már a Balmazújvárosban játszott az NB II-ben, mindössze 16 évesen. „Bevallom őszintén, semmit nem tudtam a kézilabdáról, a csapatokat és a játékosokat sem ismertem, amikor elkezdtem a másodosztályban, még a szabályokkal sem voltam igazán tisztában.”
A Balatonfüredet a 2016/17-es szezon óta erősítette, a múlt héttől kezdve azonban a világ egyik legerősebb csapatának a tagja. „Hihetetlen érzés volt ezekkel a világsztárokkal együtt öltözni először, ugyanakkor azt gondolom, sikerült gyorsan beilleszkednem, ráadásul a rutinos magyar játékosok, Nagy László, Mikler Roland és Lékai Máté is rengeteget segítettek az elmúlt napokban, és a légiósokkal is nagyon jól meg tudom magamat értetni angolul.”

A kőkemény játékos hangsúlyozta, a Balatonfürednél általában hármas védőt játszott, Veszprémben azonban az eddigi tréningeken a kettes posztot gyakoroltatták vele. „Kicsit még át kell állnom erre, de szerintem nem lesz gond. Nagyon jók és pörgősek az edzések” - tette hozzá.
A Veszprém szombaton az ugyancsak világklasszisokkal teletűzdelt Barcelonával találkozik a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek tizenegyedik fordulójában, ezen a mérkőzésen azonban egyelőre várhatóan még nem lép pályára Szűcs Bence - ahogyan ő fogalmazott, azért az még nagy falat lenne számára -, azonban bízik benne, hogy a jövő héten az NB I-ben a Budakalász ellen már lehetőséget szavaz neki a szakvezetés.

SzűcsBenceTraining
„Óriási lépés ez most a pályafutásomban, a határ a csillagos ég...” - tette hozzá.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport