Kézi: Szabó Dóra főszerephez is juthat Békéscsabán

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.06.24. 19:16
Címkék
„Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a pályán, bármelyik csapatban is szerepeljünk” – mondja a 20 éves junior Európa-bajnok kapus, Szabó Dóra, aki három társával együtt a következő évadot kölcsönben Békéscsabán tölti.

Már tavasszal bejelentették, hogy a DVSC négy tehetséges fiatal kézilabdázója, Szabó Dóra, valamint Borgyos, Szabó és Vámosi Panna a következő évadot a szintén NB I-es Békéscsabán tölti kölcsönben. Július 6-án pedig már a viharsarki együttesben kezdik el a felkészülést az új szezonra.

„Hétfőtől kezdve már újra dolgozunk, egyelőre két hétig egyénileg, utána pedig végre együtt készülhetünk – kezdte honlapunknak Szabó Dóra. – Most a hét elején a barátommal egy kis welnessezésre is jutott idő, ami nagyon jól esett, sikerült feltöltődni. Senkinek nem volt egyszerű ez a néhány hónap, ez a csapatsportágakban talán még nyűgösebben alakult, mindenkinek hiányoztak a társak, a közös edzések.”

Szabó Dóra a következő évadban a Békéscsabát erősíti Forrás: DVSC Kézilabda
Szabó Dóra a következő évadban a Békéscsabát erősíti Forrás: DVSC Kézilabda

Szabó Dóra a következő évadban a Békéscsabát erősíti  •  Forrás: DVSC Kézilabda

A 20 éves junior Európa-bajnok kapus a másik három fiatallal együtt örült az eléjük tárult esélynek nevelőklubjuk egyik legnagyobb riválisánál.

„Szinte nem is kellett gondolkozni rajta, amikor felajánlották nekünk a lehetőséget, remek rutinszerzési lehetőség előtt állunk. Azt gondolom, hogy a két szurkolótábor közötti viszony nem ugyanaz, mint alapvetően a két csapat közötti kapcsolat: az biztos, hogy mi minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni a pályán, bármelyik csapatban is szerepeljünk. Nagy feladat előtt állunk, nagyobb szerepünk lesz, mint az elmúlt években Debrecenben volt, lélekben már készülünk is rá, az biztosan nem árthat, hogy a pályán, illetve Vida Gergő személyében a kispadon is lesz ismerős arc.”

Szabóéknak a szezon mellett az idén – még utoljára – a korosztályos válogatott is kínál feladatot. Csak emlékeztetésképpen: tavaly júliusban Győrben U19-es Európa-bajnokságot nyertek.

„A vírus alatt nagyon el voltunk keseredve, hogy lehet, nem lesz már közös tornánk. Persze, boldogok voltunk, amikor megtudtuk, hogy decemberben mégis lesz világbajnokság Romániában, megint próbáljuk belőle a legtöbbet kihozni.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik