Kézilabda: Schatzl Natalie az NB I-be igazolt az Érdhez

Vágólapra másolva!
2018.07.24. 17:47
Címkék
Az elmúlt szezon bronzérmes együttesében, Érden folytatja pályafutását a Nemzeti Kézilabda balszélsője, Schatzl Natalie. A 18 éves játékos a megtisztelő megkeresésről, a NEKÁ-ról és a következő évadról is beszélt az utanpotlassport.hu-nak. A játékos mindenekelőtt az augusztus eleji U18-as világbajnokságra koncentrál.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Újabb NEKA-játékos folytatja a nyáron az élvonalba feljutó utánpótláskorú kézilabdázók sorát. Horváth Laura, Szabó Kitti és Vörös Szimonetta után ugyanis újabb balatonboglári ígéret, Schatzl Natalie igazolt NB I-es csapatba, méghozzá nem is akárhova. A 201718-as évadban bronzérmes Érd szerződtette a tizennyolc esztendős balszélsőt.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Újabb NEKA-játékos folytatja a nyáron az élvonalba feljutó utánpótláskorú kézilabdázók sorát. Horváth Laura, Szabó Kitti és Vörös Szimonetta után ugyanis újabb balatonboglári ígéret, Schatzl Natalie igazolt NB I-es csapatba, méghozzá nem is akárhova. A 201718-as évadban bronzérmes Érd szerződtette a tizennyolc esztendős balszélsőt.

 

A 18 éves Schatzl Natalie a bajnoki bronzérmes Érdben folytatja Forrás: MKSZ
A 18 éves Schatzl Natalie a bajnoki bronzérmes Érdben folytatja Forrás: MKSZ

A 18 éves Schatzl Natalie a bajnoki bronzérmes Érdben folytatja • Forrás: MKSZ

 

„Több ajánlattal is megkerestek, mehettem volna NB I/B-s felnőttcsapathoz is, de az Érdnek egészen egyszerűen nem lehetett nemet mondani. Óriási megtiszteltetés, hogy ilyen erős együttesben folytathatom. És persze testvérem, Nadine is javasolta a klubot, hiszen ő játszott ott korábban.”

A fiatal játékos ellenfélként a Magyar-kupában már találkozott az érdi csapattal, s a vereség ellenére szép emlékei vannak, hiszen helyt álltak a roppant erős és szimpatikus élvonalbeli riválissal szemben. Natalie emellett sokat köszönhet a Nemzeti Kézilabda Akadémiának is, ahol nagyon hasznos éveket töltött.

„Tizenhárom éve kézilabdázom,pályafutásom során a balatonboglári négy év volt a leghasznosabb. Minden adva volt a fejlődéshez, kiváló edzők keze alatt dolgozhattam, közben remek társaságban voltam. Biztos vagyok benne, soha nem felejtem el azt az időszakot.”

Az első érdi évben a beilleszkedés lesz a célja, illetve az, hogy felvegye az NB I ritmusát, és minél többet legyen a pályán. Bizonyítani akarja, hogy leigazolásakor jó döntést hozott a hazai élcsapat. Utána akár a nagyválogatott is összejöhet, hiszen akkor egy csapatban szerepelhetne testvérével, az FTC-ben játszó Schatzl Nadine-nal.

„Egyik álmom, hogy ugyanabban az együttesben játszunk. Egyszerre persze nem lehetünk a pályán, de biztos, hogy óriási élmény lenne, ha például mindketten a válogatottban játszanánk.”

Natalie egyelőre az ifjúsági világbajnokságra koncentrál. A tavaly EYOF-arany- és Eb-bronzérmes csapat tagjaként az idén a legjobb négy közé jutást tűzte ki célul. A felkészülés jól halad, hiszen a társaság eddig valamennyi mérkőzését megnyerte.

Jó helyre került

bohus bea portré
bohus bea portré
Schatzlről a NEKA és az ifjúsági válogatott trénerét, Bohus Beát is megkérdeztük. A korábbi BEK-győztes játékos derűlátóan látja játékosa karrierjét: „Nagyon szorgalmas és elhivatott játékos, boldogok vagyunk, hogy jövőre ő is megmutathatja magát a felnőttélvonalban. Jó helyre került, hiszen Szabó Edina sok figyelmet fordít a fiatal játékosokra és egyéni képzésükre. Natalie-ban továbbá minden megvan ahhoz, hogy testvérével együtt hosszú időre megoldja a balszélsőposztot a felnőttválogatottban.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik