Kézilabda: Rea Barnabás a BL minden percét élvezte

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.19. 16:49
Címkék
Gólpasszal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a Porto ellen a MOL-Pick Szeged 17 éves irányítója, Rea Barnabás, aki világsztároktól tanul a Tisza partján.

A koronavírus-járvány miatt a második Bajnokok Ligája-mérkőzésére is tartalékos összeállításban utazott el a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Kielce elleni háromgólos vereség után Portóban sem jött össze a Kékeknek a bravúr (19–25), ám mégis akad pozitívuma a találkozónak: a nemzetközi porondon is bemutatkozott, ráadásul gólpasszt is adott a klub 17 éves, saját nevelésű játékosa, Rea Barnabás.MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Kielce elleni háromgólos vereség után Portóban sem jött össze a Kékeknek a bravúr (19–25), ám mégis akad pozitívuma a találkozónak: a nemzetközi porondon is bemutatkozott, ráadásul gólpasszt is adott a klub 17 éves, saját nevelésű játékosa, Rea Barnabás.

Rea Barnabás (4-esben) Rosta Miklósnak (tőle jobbra) adta az első BL-gólpasszát Forrás: MOL-Pick Szeged
Rea Barnabás (4-esben) Rosta Miklósnak (tőle jobbra) adta az első BL-gólpasszát Forrás: MOL-Pick Szeged

Rea Barnabás (4-esben) Rosta Miklósnak (tőle jobbra) adta az első BL-gólpasszát  •  Forrás: MOL-Pick Szeged

„Fantasztikus élmény volt már az is, amikor csak elutazhattam a csapattal Lengyelországba, a pályára lépés viszont tényleg minden képzeletet felülmúlt, nem is tudom szavakba önteni – kezdte élménybeszámolóját honlapunknak Rea. – Éreztem azért, hogy fizikailag egészen más súlycsoport a Bajnokok Ligája. Mi fiatalok pedig próbáltuk őket segíteni bizonyos szituációkban, a rutinosabb játékosok nagyon sokat segítettek. Azt az érzést keltették bennem, mintha már nagyon régóta mi is a csapat tagjai lennénk. A gólpassz pedig már csak extra, örülök, hogy Rosta Miki belőtte.”

Az ifjúsági válogatott irányító kiemelte, hogy a másik két irányítótól, Joan Canellastól és Dmitrij Zsitnyikovtól rengeteget tanul, de fiatalként Jonas Källman rutinja is aranyat ér neki. S akkor még nem beszéltünk a vezetőedzőről, Juan Carlos Pastorról sem, aki minden apró részletre felhívja a figyelmét, legyen szó akár védekezésről, akár támadásról.

Ugyanis a nyár óta folyamatosan a felnőttcsapat edzéseit látogatja, míg a meccseken három fronton is szerepel.

„Az ifjúsági bajnokságban egyértelműen a négyes döntő elérése a célunk, az NB I/B-ben szeretnék meghatározó játékossá válni, miközben a csapat stabilan ott tud lenni a középmezőnyben. A felnőttegyüttes pedig egyelőre csak a jövőt jelenti számomra, a mostani különleges helyzet, hogy be kell ugranom. Amikor lehetőséget kapok. szeretnénk vele élni, és minél több tapasztalatot gyűjteni.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik