Kézilabda: Párizsban kezdi az idényt a fiú ifjúsági válogatott

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 08:48
Címkék
Még az ismerkedés fázisában tart a szakmai stáb és az új fiú ifjúsági kézilabda-válogatott, de nem feltett kézzel utazott el az együttes a szezonrajtot jelentő párizsi nemzetközi tornára.

Az új évadban a serdülőből ifjúsági korosztályba lépett fiúválogatott Franciaországban kezdi a szezont. Azon a tornán, amelyen egy esztendővel ezelőtt a két évvel idősebb generáció a házigazdák mellett az egyiptomiakat és az olaszokat megelőzveaz élen végzett.

A fiú ifjúsági válogatott a párizsi tornán kezdi az évadot Forrás: fradi.hu
A fiú ifjúsági válogatott a párizsi tornán kezdi az évadot Forrás: fradi.hu

A fiú ifjúsági válogatott a párizsi tornán kezdi az évadot  •  Forrás: fradi.hu

Az ellenfelek az idei évre részben kicserélődtek, újoncként érkezik a portugál, illetve cseh gárda, a rendező franciák értelemszerűen maradtak. Ahogyan változatlan immár a 2002-es korosztályt vezető Kárpáti Krisztián, Pásztor István alkotta edzői stáb is. A szövetségi edző elmondta, ő maga is izgatottan várja az első közös fellépést.

„Nem sok időt töltöttünk eddig együtt, még bőven az ismerkedés fázisában tartunk – nyilatkozta honlapunknak Kárpáti Krisztián. – Az elmúlt évben persze követtem a fiúk útját, az alapján elmondható, hogy jó erőkből álló, tehetséges társaságról van szó.”

A várakozások szerint nem éppen bemelegítő mérkőzések várnak a nyári nyílt U16-os Európa-bajnokságon – még Kopornyik Zsolt vezetésével – ötödik helyezett csapatra, ezt bizonyította a tavalyi torna is, amelyen három rendkívül éles meccset játszotta Győri Kristófék.

„A franciákat és a portugálokat már nem kell bemutatni, kétségkívül a világ élmezőnyébe tartoznak, a cseheké pedig szintén ütőképes együttes, korábban már játszottak ellenük a fiúk. Az erőviszonyokról egyelőre nem sokat tudunk, de szeretnénk címet védeni.”

A párizsi tornáról tudni kell, hogy a szervezők a színvonal mellett a körítésre is nagy gondot fordítanak, Kárpáti szerint a fiataloknak hasonló élményben van részük, mint akár egy válogatott-mérkőzésen, akár a BL-döntőn. Remek a hangulat, rendelkezésre kell állni a csapatfotózáskor, riporterek veszik körül a csapatokat.

Vagyis minden meglesz a jó szezonrajthoz.

A program:
Október 23., 18: Magyarország–Portugália
Október 24., 20.15: Magyarország–Franciaország
Október 25., 18: Magyarország–Csehország

A magyar ifjúsági válogatott kerete:
Kapusok: Konyicsák Tamás (NEKA), Palasics Kristóf (Telekom Veszprém)
Balszélsők: Kovács Bence (Balatonfüredi KSE), Sisa Erhárd (Telekom Veszprém)
Balátlövők: Bodócs Marcell (NEKA), Hegedüs Patrik (Pick Szeged)
Irányítók: Fazekas Gergő (Veszprémi KKFT), Lukács Péter (FTC)
Beállósok: Karai Miklós (FTC), Papp Tamás (NEKA), Radvánszki Zsolt (Veszprémi KKFT)
Jobbátlövők: Ónodi Jánoskuti Máté (FTC), Rea Barnabás (Pick Szeged), Temesvári Gábor (NEKA)
Jobbszélsők: Hutvágner Ákos (Balatonfüredi KSE), Imre Bence (FTC)

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik