Nagyszerű mérkőzésen, a spanyolokat magabiztosan, öt góllal felülmúlva harcolta ki a magyar válogatott, hogy az utolsó napon az ötödik helyért mérkőzhessen a csoportkörben már egyszer felülmúlt franciákkal az észak-macedóniai Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon.

Kőhegyi Ákosék kiütötték a franciákat, és az ötödikek lettek az U19-es vb-n Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kőhegyi Ákosék kiütötték a franciákat, és az ötödikek lettek az U19-es vb-n  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Kárpáti Krisztián legénysége jól láthatóan már az első percben rendkívül motiváltan lépett pályára a „búcsúmeccsén”.  Igaz, a franciák szerezték meg a vezetést, de azt követően nem leltek sok örömöt az első félidőben.

A magyar együttes bő tíz perc után 8–5-re vezetett, s ezúttal, ami az eddigiek alapján meglepő, támadásban brillírozott, egy félidő alatt tizennyolc gólt vágott a franciáknak, ezt a termést bármely válogatott megirigyelné. Persze a mindössze kilenc kapott is igen erős mutató, így már a szünetre az ötödik hely kapujában találta magát a társaság (18–9).

A folytatásban sem volt esélye felzárkózni az ellenfélnek, a magyar csapat tökéletesen kézben tartotta az összecsapást, és a végére örömjátékkal, tizenegy (!) góllal, 31–20-ra múlta felül a francia együttest, és az ötödik helyen zárta az észak-macedóniai tornát.

S akkor a végén jegyezzük meg, a bravúrosan szereplő alakulat három vereséget szenvedett a szűk két hét alatt: az Eb-címvédő, később tizenegyedikként végző svédektől, valamint a két döntőstől, a németektől és az egyiptomiaktól.

Kárpátiék az újabb győzelemmel megismételték a junior fiúk két évvel ezelőtti, algériai vb-ötödik helyét, s ezzel néhány évre visszatekintve a férfiszakág legnagyobb sikerét érték el.

Fiú U19-es kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
Az 5. helyért
Magyarország–Franciaország 31–20 (18–9)
A magyar gólszerzők:Kecskés 6, Bajusz, Bognár 5-5, Gál, Prainer 3-3, Hornyák, Kőhegyi 2-2, Dely, Melnyicsuk, Vajda 1-1
A többi helyosztón
A 7. helyért: Spanyolország–Izland 30–26
A 3. helyért: Dánia–Portugália 35–27
Döntő: Egyiptom–Németország 32–28

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport