Kézi: női juniorválogatottunk fölényesen nyert a németek ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 20:19
Címkék
Péntektől vasárnapig Négy Nemzet-tornán vesz részt a magyar női junior kézilabda-válogatott Siófokon, amelyen olyan nívós ellenfelekkel méri össze tudását, mint a németek, a franciák és a dánok korosztályos együttese. Az első napon a németek ellen lépett pályára Golovin Vlagyimir együttese, és gond nélkül, 35–20-ra diadalmaskodott.

Munkatársunktólutanpotlassport.hu Két évvel ezelőtt megnyerték a szlovákiai U17-es kézilabda Európa-bajnokságot, és azóta is a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. A mostani német női juniorválogatottról van szó, amely a napokban Siófokon, a Négy Nemzet-tornával készül a júliusban rendezendő győri U19-es kontinensviadalra, csakúgy, mint a Golovin Vlagyimir vezette magyar korosztályos nemzeti csapat, valamint a dán és a francia válogatott.Munkatársunktólutanpotlassport.hu Két évvel ezelőtt megnyerték a szlovákiai U17-es kézilabda Európa-bajnokságot, és azóta is a közvetlen élmezőnyhöz tartoznak. A mostani német női juniorválogatottról van szó, amely a napokban Siófokon, a Négy Nemzet-tornával készül a júliusban rendezendő győri U19-es kontinensviadalra, csakúgy, mint a Golovin Vlagyimir vezette magyar korosztályos nemzeti csapat, valamint a dán és a francia válogatott.

Vámos Petra négy gólt lőtt a németeknek a Négy Nemzet-torna első párharcán Forrás: IHF
Vámos Petra négy gólt lőtt a németeknek a Négy Nemzet-torna első párharcán Forrás: IHF

Vámos Petra négy gólt lőtt a németeknek a Négy Nemzet-torna első párharcán  •  Forrás: IHF

A mieink a torna pénteki, első napján az említett német alakulattal csaptak össze. Ráhangolódásként a magyar fiatalok már a hét elejétől a Balaton-parti városban edzőtáboroztak, csütörtökön megünnepelték Golovin mester születésnapját, akit a németek elleni győzelemmel kívánták megajándékozni.

Nem mondhatjuk, hogy gólzáporos mérkőzést láttak a Kiss Szilárd Sportcsarnokba kilátogató nézők, az első találatra is majdnem három percet kellett várni, de megérte, hiszen a magyar csapat szerzett vezetést. Másfél perc után megszületett a második is, a németek viszont csak öt perc után lőtték első góljukat. Ezután folyamatosan nőtt a különbség, az első félidő végén 17–9-es magyar vezetést mutatott az eredményjelző tábla.

A fordulás után még jobban kiütközött a tudásbéli különbség, és tovább nőtt a differencia a két válogatott között. Negyven perc után már tízzel vezettek a házigazdák, amiből a párharc hajrájára tizenöt lett. Ez az előny pedig kitartott a lefújásig, így 35–20-ra diadalmaskodtak a magyar lányok. A mérkőzés legeredményesebb játékosaPál Tamara lett, aki hétszer zörgette meg a vendégek hálóját.

NŐI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, SIÓFOK
Magyarország–Németország 35– 20 (17–9, 18–11)
Magyarország: Csapó, Albek 2 gól, Schatzl 2, Afentaler 3, Simon 2, Mihály 1, Vámos 4, Varga, Kellermann 2, Herczeg, Arany 5, Pál 7, Háfra 1, Tóth Nikolett (Győr) 2 gól, Tóth Nikolett (FTC) 2 gól, Bánfai 1 gól, Kácsor 1 gól, Stranigg
Németország:
Reese, Hausherr, Scherer 3, Kockel 4, Weise 2, Antl, Mühlner 2, Quist 3, Thomaier, Von Pereira 2, Agwunedu 1, Schmid, Wulf, Fege 1, Paulina 2, Holste

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik