Kézilabda: Melnyicsuk Viktor Zaporizzsjában hajt tovább a céljaiért

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.18. 08:44
Címkék
Több kérője volt, amelyek közül az ukrán Motor Zaporizzsja futott be. A 18 éves korosztályos válogatott veszprémi Melnyicsuk Viktort az átigazolásáról kérdeztük.

Május elején jelentették be, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapatának 18 éves irányítója, Melnyicsuk Viktor a szintén Bajnokok Ligája-szereplő, ukrán Motor Zaporizzsja együttesében folytatja a pályafutását. A juniorválogatott játékosnak több ajánlata is volt a tavasszal, most elmondta, végül miért az ukránoké lett a befutó.Melnyicsuk Viktor a szintén Bajnokok Ligája-szereplő, ukrán Motor Zaporizzsja együttesében folytatja a pályafutását. A juniorválogatott játékosnak több ajánlata is volt a tavasszal, most elmondta, végül miért az ukránoké lett a befutó.

„Mindenképpen szerettem volna magamat külföldön kipróbálni, több országból is kerestek. Szeretem a kihívásokat, imádom például a skandináv kézilabdát, de mivel nemzetközi kupasorozatban is akartam szerepelni, ezért a Motort választottam. Először február környékén kerestek meg, jó klubról van szó, amelyben támogatják a fiatalokat.”

Melnyicsuk Viktor a nemzetközi kupában is szerette volna kipróbálni magát Fotó: Cseh Péter/MKSZ
Melnyicsuk Viktor a nemzetközi kupában is szerette volna kipróbálni magát Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Melnyicsuk Viktor a nemzetközi kupában is szerette volna kipróbálni magát  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

Melnyicsuk Veszprémben többnyire az NB I/B-ben szereplő U21-es csapatban játszott, de időnként megmutathatta magát az első együttesben is, az NB I-ben és a SEHA Ligában egyaránt lehetőséget kapott.

„Tavaly játszottam az első élvonalbeli meccsemet Dabason, az biztosan mindig emlékezetes marad, pláne, hogy az volt talán a legjobb teljesítményem a felnőttek között. A srácok jó fejek voltak, segítettek, biztattak. Viszont ezen a szinten nem jutottam annyi lehetőséghez, ezért is döntöttem a váltás mellett.”

A 18 éves játékmester is természetesen otthon készül ezekben a hetekben, próbálja formában tartani magát, sajnálja, hogy a sport háttérbe szorul ebben az időszakban. Annak viszont örül, hogy többet lehet a családjával, hiszen ha minden jól megy, júliusban már megkezdik a felkészülést Zaporizzsjában.

„Az ukrán bajnokság még nem zárult le, ezért pontos információim még nincsenek a kezdésről. De az biztos, hogy egy következő szintre lépek, a profi mezőnybe. Hamarosan azokkal találkozhatok a pályán, akiket eddig többnyire a tévében figyeltem. Az eleje biztosan nem lesz könnyű, de bízom benne, hogy belerázódom. Vannak céljaim, és azokért fogok hajtani.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik