Kézilabda: még jobban felgyorsulna az Eger irányítója

Vágólapra másolva!
2020.07.03. 08:58
Címkék
„Idővel szeretnék szintet lépni, eligazolni egy erősebb csapatba, az egyetem elvégzése után pedig külföldön is kipróbálnám magamat” – mondja a 19 éves irányító, Tóth Rajmond, aki újabb, még sikeresebb szezonra készül az Eger NB I-es együttesével.

Az előző, csonka NB I-es idényben is villogtak az utánpótláskorú kézilabdázók: az egyikük az Eger 19 éves irányítója, Tóth Rajmond, aki huszonhétszer talált be a lefújáskor a kilencedik helyen álló csapatban, ezzel kétségkívül eddigi legjobb felnőtt élvonalbeli szezonját hozta össze.Tóth Rajmond, aki huszonhétszer talált be a lefújáskor a kilencedik helyen álló csapatban, ezzel kétségkívül eddigi legjobb felnőtt élvonalbeli szezonját hozta össze.

„Az első fele kicsit nehezen indult, mert elég kevés játéklehetőséghez jutottam, aztán jobbátlövőposzton sérülés történt, amivel kicsit megnyílt az út előttem. Időnként, hogy biztosan bennmaradjon a csapat, visszajátszottunk az ifibajnokságba, most ősztől viszont valószínűleg már csak a felnőtt NB I-re kell koncentrálnom.”

Tóth Rajmond előbb meghatározó játékossá válna Egerben, majd külflödön is kipróbálná magát Forrás: SBS-Eger
Tóth Rajmond előbb meghatározó játékossá válna Egerben, majd külflödön is kipróbálná magát Forrás: SBS-Eger

Tóth Rajmond előbb meghatározó játékossá válna Egerben, majd külföldön is kipróbálná magát  •  Forrás: SBS-Eger

Közösen édesapjával, a korábbi válogatott játékos Tóth Edmonddal közösen, aki az egri felnőtt élvonalbeli csapat vezetőedzője. Gyakorlatilag a kézilabda kitölti az egész életüket, hiszen két Rajmondnak két húga is játszik.

„Nálunk ezt szétválasztani esélytelen, ez a sportág határozza meg a mindennapjainkat. A pályán persze próbáljuk ettől függetleníteni magunkat, de ezt természetesen azért nem megy mindig. De igazából már a csapattal együtt mi is megszoktuk ezt, és jól tudjuk kezelni.”

A viszonylag alacsony termetű játékosok közé tartozik, ezért neki más erényeket kell csillogtatnia a kézilabdapályán.

„Magasabb már biztos nem leszek, ezért dinamikában kell nagyon sokat fejlődnöm, hogy felvegyem a versenyt a nagyobb termetű játékosokkal. Még egy-két évig mindenképpen Egerben szeretnék maradni, bebiztosítanom a helyemet, és a csapat egyik meghatározó játékosává válnék. Utána meg persze idővel szeretnék szintet lépni, eligazolni egy erősebb csapatba, az egyetem elvégzése után pedig külföldön is kipróbálnám magamat.”

Ugyanis az élsport mellett a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára készül, de tervei szerint egyéni tanrend szerint végezné el, maradna Egerben, továbbra is ott edzene, csak kezdhetnék már el…

„Lassan négy hónapja nem igazán volt a kezemben labda, az már nagyon hiányzik. Viszont ez az időszak szerintem mindenkinek jó volt arra, hogy rendbe rakja magát fizikailag. Mi egyelőre otthoni, egyéni edzéseket csinálunk, és július huszadikán kezdjük meg a közös felkészülést.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik