B. V. – utanpotlassport.huA novemberi ORV-siker után újabb felkészülési állomáshoz érkezett a nyári U17-es Európa-bajnokságra és EYOF-ra készülő leány ifjúsági kézilabda-válogatott. A története során még veretlen az idén a svédországi nyílt Eb-n is aranyérmes együttes ezúttal az kontinens élmezőnyébe tartozó dán korosztályos alakulatot fogadta Balatonbogláron, a NEKA-csarnokban.

Öt góllal múlta felül a dánokat a magyar ifjúsági válogatott Forrás: MKSZ

Öt góllal múlta felül a dánokat a magyar ifjúsági válogatott  •  Forrás: MKSZ

A találkozón mégis csupán az első öt percben tudták tartani a lépést a skandinávok ifj. Kiss Szilárd együttesével. Kétszer még vezettek is, azonban utána az egész meccsen futottak az eredmény után. Vagy inkább folyamatosan távolodtak a győzelemtől. A tizedik percben ugyanis már 7–3-ra vezetett a magyar csapat.

A különbség aztán nagyjából állandósult az első félidő hátralévő részére, volt közte kettő és hat gól is, a végén 18–14-es előnyben vonulhattak pihenőre a mieink.

A folytatásban sem forgott veszélyben a hazai siker, igaz, már nem volt akkora kontraszt a játékban. A második játékrészt csupán egy góllal nyerték meg Farkas Johannáék, ám így is fölényesnek mondható, 34–29-es sikert arattak a dánok felett. A magyar csapat legeredményesebb játékosa, ezúttal a dunaújvárosi Koronczai Petra volt nyolc góllal.

Szerdán, 18 órától folytatódik a válogatott hét, újra összecsap a két csapat a Balaton-parton.

LEÁNY IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Magyarország–Dánia 34–29 (18–14)
Magyarország: Bukovszky, Zsigmond (kapusok), Vámos 3, Kürthi 2, Lengyel, Németh 1, Mérai 1, Juhász 1, Kubina 1, Farkas 5, Rittlinger 3, Koronczai 8, Világos 2, Faragó 1, Bánhidi 3, Kajdon 3

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport