Női kézi: Kuczora bízik benne, ott lehet az U19-es Eb-n

Vágólapra másolva!
2019.05.20. 14:26
Címkék
Közel fél év után játszott újra tétmérkőzést a Váci NKSE 19 éves kézilabdázója, Kuczora Csenge. A térdszalagszakadásból felépült játékos győztes gólt szerzett a DVSC elleni az NB I utolsó fordulójában, és bízik benne, hogy júliusban részt vehet a győri U19-es Európa-bajnokságon.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A leány junior kézilabda-válogatott egyik kiemelkedő játékosa, a Váci NKSE 19 éves irányító-átlövője, Kuczora Csenge. Kim Rasmussen felnőtt szövetségi kapitány például januári interjújában egyenesen a magyar női szakág legígéretesebb fiatal játékosának titulálta. Nem volt ugyanakkor könnyű szezonja a nyáron az élvonaltól búcsúzott Vasasból a nemzetközi porondon is szereplő együttesbe szerződött játékosnak, miután ősszel térdszalag-szakadást szenvedett, s több hónapos kihagyásra kényszerült.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu A leány junior kézilabda-válogatott egyik kiemelkedő játékosa, a Váci NKSE 19 éves irányító-átlövője, Kuczora Csenge. Kim Rasmussen felnőtt szövetségi kapitány például januári interjújában egyenesen a magyar női szakág legígéretesebb fiatal játékosának titulálta. Nem volt ugyanakkor könnyű szezonja a nyáron az élvonaltól búcsúzott Vasasból a nemzetközi porondon is szereplő együttesbe szerződött játékosnak, miután ősszel térdszalag-szakadást szenvedett, s több hónapos kihagyásra kényszerült.

Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után Fotó: Lakatos Gábor
Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után Fotó: Lakatos Gábor

Kuczora Csenge győztes góllal tért vissza féléves kihagyása után  •  Fotó: Lakatos Gábor

Október harmadika után szombaton futhatott ki újra a pályára az NB I utolsó fordulójában a DVSC elleni hazai bajnokin. És nem csak epizódszereplő volt: noha egyelőre csak hétméteresekre szállt be, akkor viszont nem kegyelmezett. Az első kettőt magabiztosan értékesítette, az utolsó másodpercekben lőtt harmadik bár elsőre kimaradt, a kipattanót bevágta, és ezzel megnyerte a meccset a váciaknak.

„Nagyszerű érzés volt ilyen hosszú idő után újra pályára lépni, még úgy is, hogy csak büntetőket dobtam; egyelőre ez volt a biztos – mondta Kuczora Csenge az utanpotlassport.hu-nak. – Természetesen izgultam a lövések előtt, az utolsót nem is akartam elvállalni, de miután az első kettő bement, erőt vettem magamon. Elsőre nem ment be, de szerencsére hozzám pattant vissza a labda, s így szépen alakult a vége.”

Bár csak öt meccset játszott az évadban, nem szombaton szerzett először győztes gólt. A Siófok bravúros, idegenbeli 29–28-as legyőzésekor ő lőtte a váciak utolsó három találatát.

„Ezekért a pillanatokért érdemes élni és egyáltalán kézilabdázni. Természetesen nem vagyok nyugodt ezekben a helyzetekben, de fiatalon az ember nem mérlegel – legalábbis én nem – ilyen szituációkban, csak elvállalja, amit el kell vállalnia.”

A féléves kihagyás után, bár már egy ideje edzésben van, még nem érzi magát százszázalékosnak. A csapattársak és a szakmai stáb viszont mindenben segíti, azt mondja, nélkülük biztosan nem sikerült volna ennyire boldogra a visszatérés.

A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge Fotó: Cseh Péter/MKSZ
A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge Fotó: Cseh Péter/MKSZ

A tavalyi vb-ezüst után hazai rendezésű Eb-re készül a juniorválogatott és Kuczora Csenge  •  Fotó: Cseh Péter/MKSZ

„A nyáron új otthonra találtam Vácon, egy kis családot alkotunk itt. Edzőim és a lányok is rengeteg önbizalmat adtak nekem a mérkőzés előtt. Annak ellenére, hogy a sérülés miatt keveset játszottam, rengeteget tanultam a rutinosabb csapattársaktól mind a pályán, mind a pályán kívül.”

A nagyszerű visszatérés után nemcsak a váciak bizakodhatnak, hiszen nem egészen két hónap múlva, júliusban leány U19-es Európa-bajnokságot rendeznek Győrben. Egyáltalán nem kizárt, hogy az évad nagy részében „pihenő” Kuczora Csenge is bekerül a kontinenstornára készülő, akár a végső győzelemre is esélyes magyar keretbe.

„Nem is kérdés, nagyon szeretnék pályára lépni én is az Audi Arénában. Azt gondolom, hogy júliusra már százszázalékos lehetek. A szövetségi edző, Golovin Vlagyimir azt mondta, ha készen állok, akkor számít rám. Meglátjuk, mitörténik addig.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik