Kézilabda: kiütöttük az oroszokat a junior Final Four döntőjében

Vágólapra másolva!
2019.05.11. 21:59
Címkék
Nem adott esélyt a korosztályos vb címvédőjének a leány junior kézilabda-válogatott a Papp László Sportarénában. Golovin Vlagyimir együttese 38–23-ra múlta felül az oroszokat a junior Final Four döntőjében.

B. V. – utanpotlassport.huEstére már a legfontosabb kérdések eldőltek a budapesti kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének szombati játéknapján: a címvédő Győri Audi ETO KC és a Rosztov-Don együttese jutott a fináléba. A fiataloknak viszont csakezt követően következett a nap, ugyanis a program végén rendezték a junior Final Four döntőjét, amelyet az vb-címvédő oroszokkal vívott a magyar válogatott.B. V. – utanpotlassport.huEstére már a legfontosabb kérdések eldőltek a budapesti kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének szombati játéknapján: a címvédő Győri Audi ETO KC és a Rosztov-Don együttese jutott a fináléba. A fiataloknak viszont csakezt követően következett a nap, ugyanis a program végén rendezték a junior Final Four döntőjét, amelyet az vb-címvédő oroszokkal vívott a magyar válogatott.

Tóth Nikolett remek játéka is kellett a juniorok Final Four-sikeréhez Fotó: Kovács Anikó/MKSZ
Tóth Nikolett remek játéka is kellett a juniorok Final Four-sikeréhez Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Tóth Nikolett remek játéka is kellett a juniorok Final Four-sikeréhez  •  Fotó: Kovács Anikó/MKSZ

Az elődöntőben mindkét csapat fölényes sikert aratott. A mieink Montenegrót, az oroszok a Szlovéniát múlták felül. Az augusztusi világbajnoki döntő „visszavágóján” elsöprő lendülettel kezdett a Golovin-csapat három perc után 4–0-ra is vezetett, és már akkor érezni lehetett, hogy az elmúlt két esztendőhöz hasonlóan magyar sikerrel végződik az esemény.

A remek tempót diktáló junioralakulat a tizedik perc végére kényelmesnek mondható, tetemes előnyt alakított ki. És bár az első harminc perc végén „engedélyezett” néhány könnyű gólt az ellenfélnek a magyar védelem, 18–10-es félidei vezetés mellett elégedetlenségre így sem volt semmi ok.

S a folyatatásban sem változott a forgatókönyv: Afentáler Sáráék gyakorlatilag lerohanták az oroszokat, a 37. percben már arra kaphattuk fel a fejünket, hogy az egy-két ezres közönség tízet számol a padlót fogott ellenfélre.

Ezek után természetesen már csak a győzelem mértéke volt a kérdéses, a végére tizenöt gólos előnyt épített ki a júliusi, győri korosztályos Eb-re készülő magyar válogatott, s 38–23-as sikerével megnyerte a kétnapos tornát.

LEÁNY JUNIOR FINAL FOUR
Döntő
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 38–23(18–10)

A bronzmérkőzésen: Montenegró–Szlovénia 20–18

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik