Kézilabda: kilenc veszprémi ifjú már bemutatkozott az NB I-ben is

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.11. 12:06
Címkék
Kilenc utánpótláskorú kézilabdázónak adott lehetőséget az NB I mostani szezonjában a Veszprém októberben kinevezett vezetőedzője, David Davis. A spanyol szakvezető elmondta, bár a fiatalokra egyelőre csak epizódszerep hárul, a jövőben meghatározó játékosai lehetnek a története első Bajnokok Ligája-aranyérmére hajtó magyar rekordbajnoknak.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz elmúlt évekhez képest a mostani évadban sokkal több fiatal játékos kap lehetőséget a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában, a szezon közben érkezett vezetőedző kilenc utánpótláskorú játékosnak (Dávid Márk, Dörnyei Borisz, Ernei Bence, Gödör Bence, Hornyák Bence, Kurucz Máté, Palasics Kristóf, Szuharev Lev, Szűcs Bence) adott lehetőséget az NB I-ben, és ezzel a mérleggel – sztárcsapat ide vagy oda – ezen a téren sem áll rosszul a hazai élvonalban, ráadásul Szuharev a norvég Kent Robin Tönnesen sérülése miatt már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott.Bruckner Vince – utanpotlassport.huAz elmúlt évekhez képest a mostani évadban sokkal több fiatal játékos kap lehetőséget a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában, a szezon közben érkezett vezetőedző kilenc utánpótláskorú játékosnak (Dávid Márk, Dörnyei Borisz, Ernei Bence, Gödör Bence, Hornyák Bence, Kurucz Máté, Palasics Kristóf, Szuharev Lev, Szűcs Bence) adott lehetőséget az NB I-ben, és ezzel a mérleggel – sztárcsapat ide vagy oda – ezen a téren sem áll rosszul a hazai élvonalban, ráadásul Szuharev a norvég Kent Robin Tönnesen sérülése miatt már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott.

Davis lát olyan fiatalokat Veszprémben, akik idővel az első csapatnak is meghatározó tagjai lehetnek Fotó: Bodnár Boglárka/MTI
Davis lát olyan fiatalokat Veszprémben, akik idővel az első csapatnak is meghatározó tagjai lehetnek Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Davis lát olyan fiatalokat Veszprémben, akik idővel az első csapatnak is meghatározó tagjai lehetnek  •  Fotó: Bodnár Boglárka/MTI

Davis az utanpotlassport.hu-nak elmondta, hogy bár egyelőre természetesen csak epizódszerep jut az U21-es játékosoknak, így is hasznos tagjai a története első BL-győzelmére hajtó bakonyi együttesnek.

„A mi esetünkben lehetetlen, hogy annyi játéklehetőséget adjunk a fiatal játékosainknak amennyit szeretnénk, illetve amennyire valóban szükségük lenne. De főleg a szezon ezen szakaszában, amikor egyszerre több fronton küzdünk, remekül tudják tehermentesíteni a világklasszis játékosokat. És ha a mérkőzés úgy alakul, nem csak az utolsó öt percben vetjük be őket, hanem tényleg szokhatják az élvonalbeli találkozók ritmusát, és fontos tapasztalatokra tehetnek szert.”

Egyébként nem csoda, hogy a fiatalok ott sorakoznak, és várnak a bevetésre a felnőttcsapatban, hiszen a veszprémiek az utánpótlás-nevelés terén is remekül végzik a dolgokat, a korosztályos csapataik is jó szezont futnak az idén. És nem utolsósorban a klub korábbi ikonjai nevelik a jövő bajnokait: utánpótlás-igazgatóként Gulyás Péter, edzőként pedig többek között Iváncsik Gergő, Ivo Diaz és Carlos Perez tesz sokat azért, hogy az Építők hosszú távon is sikeres legyen.

A 18 éves Szuharev Lev már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott Forrás: handballveszprem.hu
A 18 éves Szuharev Lev már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott Forrás: handballveszprem.hu

A 18 éves Szuharev Lev már a Bajnokok Ligájában is bemutatkozhatott  •  Forrás: handballveszprem.hu

„Ma már elképzelhetetlen, hogy a világ élvonalába tartozó csapatnak ne legyen megfelelő utánpótlása, akadémiája. Veszprémben szerencsések vagyunk, hiszen a korosztályos csapatok mellett dolgozó edzőink kitűnő munkát végeznek, és ígéretes játékosaink vannak, akiket meg kell becsülnünk, hiszen két-három éven belül akár már a felnőttgárda játékosai lehetnek.”

Amikor a játékosként világbajnok spanyol trénert arról kérdeztük, hogy kik léphetnek a mai világsztárok vagy akár a visszavonulását pénteken bejelentő Nagy László örökébe, csak annyit mondott, lát olyan fiatalokat, akik erre képesek lehetnek.

„Neveket nem tudok mondani, hiszen a mi szezonunk példája is mutatja, hogy a kézilabdában néhány hónap alatt is rengeteg dolog történhet. A legfontosabb, hogy a fiatalok szokják a rendszerünket, a szisztémát, gyakran a nagycsapattal készülnek, ezáltal majd készen állnak, ha eljön az idő. De a nagyja nem rajtunk, edzőkön, hanem rajtuk múlik.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik