Kézilabda: ifjúsági fiúválogatottunk kettős győzelme Macedónia ellen

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.21. 14:12
Címkék
Mindkét felkészülési mérkőzését megnyerte Balatonbogláron a fiú ifjúsági kézilabda-válogatott a macedón csapat ellen. Az első, sima mérkőzés után a másodikon három góllal győzött Gyurka János Eb-re készülő együttese.

B. V. – utanpotlassport.huFelkészülési mérkőzéseket játszott az U18-as horvátországi Európa-bajnokságra készülő fiú ifjúsági kézilabda-válogatott szerdán és csütörtökön. Gyurka János csapata a nem Eb-résztvevő macedón korosztályos együttessel csapott össze kétszer a NEKA csarnokában.B. V. – utanpotlassport.huFelkészülési mérkőzéseket játszott az U18-as horvátországi Európa-bajnokságra készülő fiú ifjúsági kézilabda-válogatott szerdán és csütörtökön. Gyurka János csapata a nem Eb-résztvevő macedón korosztályos együttessel csapott össze kétszer a NEKA csarnokában.

Az első szerda esti mérkőzésen végig irányította a mérkőzést a magyar együttes. Az első percben megszerezte a vezetést, s onnan kezdve már egy pillanatra sem engedte ki a kezéből.

Bálint Bence a macedónok ellen is vezére volt a válogatottnak Forrás: NEKA
Bálint Bence a macedónok ellen is vezére volt a válogatottnak Forrás: NEKA

Bálint Bence a macedónok ellen is vezére volt a válogatottnak  •  Forrás: NEKA

A félidei háromgólos előny után a második játékrészben „kinyílt az olló”, s igazi kiütéses, tizenkét gólos siker lett a vége (34–22). A magyar csapat legeredményesebb játékosa a NEKA 18 éves irányítója, Bálint Bence volt.

Csütörtök délelőtt újra egymásnak feszültek a felek Balatonbogláron. A mieink megint jól kezdtek, de néhány perces rövidzárlat után a 11. percben már a macedónoknál volt az előny. Utána viszont újra átvette a kezdeményezést a magyar csapat, s magabiztosan növelte előnyét. Olyannyira, hogy a szünetben már hat góllal, 19–13-ra vezetett.

Egy darabig a folytatásban sem változott a játék képe, a társaság biztosan őrizte az előnyét. Az utolsó négy percre viszont felzárkóztak a macedónok, és már csak három gól volt Bálint Bencéék előnye. Közelebb viszont már nem kerültek az egyenlítéshez, 33–30-ra győzött a Gyurka-csapat.

A szövetségi edző majdnem teljesen elégedett értékelte a csapatot:

„Jó két mérkőzést játszottunk. A felkészülés e szakaszában fáradt a csapat, ilyenkor nehéz igazán felpörögni. Hullámzó volt a játék, voltak jó periódusaink, de természetesen láttuk a hibákat is. A mérkőzés vége kicsit elment, nem játszottunk elég stabilan. De sok időnk van még az Eb-ig, kielemezzük a látottakat.”

A magyar csapat az augusztus 9-én horvátországi U18-as Európa-bajnokságon a német, a spanyol és az orosz válogatottal szerepel egy csoportban

FIÚ IFJÚSÁGI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, BALATONBOGLÁR
1. mérkőzés:
Magyarország–Macedónia 34–22 (14–11)
A magyar csapat legjobb góllövői:
Bálint 6, Kőhegyi 5, Papp B. 4
2. mérkőzés:
Magyarország–Macedónia 33–30 (19–13)
A magyar csapat legjobb góllövői:
Bálint, Holdosi, Khalil, Kőhegyi 5–5

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik