B. V. – utanpotlassport.huHét meccs, huszonhét gól. Ez az utánpótláskorú játékosok mérlege a kézilabda NB I legutóbbi játékhetén. Ahogy az elmúlt fordulóban, ezúttal is csak a férfiligában rendeztek bajnokikat, hiszen jelenleg is zajlik a női Európa-bajnokság Franciaországban.

Máthé Dominikot (99) ezúttal sem tudták tartani az ellenfél védői Forrás: Balatonfüredi KSE

Máthé Dominikot (99) ezúttal sem tudták tartani az ellenfél védői  •  Forrás: Balatonfüredi KSE

Lassan már hozzászokhatunk, hogy a balatonfüredi fiatalok remekelnek a csapat élvonalbeli találkozóin. Ezúttal Komlóra látogatott Csoknyai István együttese, és 31–25-re meg is nyerte a rangadót, nem utolsósorban a 19 éves, ezúttal hat gólig jutó Máthé Dominiknek és a három találatot szerző Szita Zoltánnak (20) köszönhetően.

Ezúttal nem értek győzelmet a ceglédi gólok. Az esélyesebb Tatabánya idegenben is magabiztosan, 27–21-re nyert, ugyanakkor az utánpótláskorú játékosok a hazai oldalon szerepeltek jobban: Gábor Marcell (20) öt, Kecskeméti Tamás (20) két alkalommal járt túl az ellenfél eszén, míg Vladan Matics csapatából Schäffer Zsolt (19) köszönt be egyszer.

Sokat tett hozzá a Mezőkövesd vecsési sikeréhez a klub balatonfüredi kölcsönjátékosa, Horváth László, aki három gólt vállalt a 30–25-ös sikerből, míg a hazaiaknál a múlt héten remeklő Spekhardt Gergő egyszer volt eredményes. Ismét kiválóan játszott, ezúttal nevelőegyesülete, a Telekom Veszprém ellen a 20 esztendős Ubornyák Dávid: a sokáig szoros, végül 34–23-ra elvesztett mérkőzésen háromszor mattolta az ellenfél kapujában álló Mikler Rolandot.

Tizenegy forduló után Máthé a legeredményesebb utánpótláskorú játékos, az összesített góllövőlistán is a hatodik helyen áll, eddig ötvenkétszer talált be. Az M4 Sporton látható, az Utanpotlassport.hu szerkesztősége által készített Jövünk!-magazin nemrég a Balaton-partiak edzésen forgatott portréfilmet a korosztályos válogatott jobbáltlövőről:

A KÉZILABDA NB I LEGUTÓBBI FORDULÓJÁNAK UTÁNPÓTLÁSKORÚ GÓLSZERZŐI:
Férfiak:
Budakalász–DVTK-Eger 25–28
B: Bodnár Máté (19 éves) 1 gól
E: -
B.Braun Gyöngyös–Telekom Veszprém 23–34
Gy: Ubornyák Dávid (20) 3
V: -
Ceglédi KKSE–Grundfos Tatabánya 21–27
C: Gábor Marcell (20) 5, Kecskeméti Tamás (20) 2
T: Schäffer Zsolt (19) 1
Csurgói KK–FTC 28–25
Cs: -
F: -
Dabasi KC–MOL-Pick Szeged 22–32
D: Ács Tamás (19) 1
Sz: Sunajko Stefan (20) 1
Komló–Balatonfüredi KSE 25–31
K: -
B: Máthé Dominik (19) 6, Szita Zoltán (20) 3
Vecsési SE–Mezőkövesdi KC 25–30
V: Spekhardt Gergő (19) 1
M: Horváth László (20) 3

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport