Kézilabda fiú U19-es vb: rajt Tajvan ellen, gólzáporos győzelemmel

Vágólapra másolva!
2019.08.06. 23:58
Címkék
38–20-ra nyert a magyar U19-es fiúválogatott a Szkopjéban zajló ifjúsági világbajnokságon. Kárpáti Krisztián tanítványai nem becsülték le a szerényebb játékerőt képviselő tajvani együttest: nagyszerű védekezéssel és egyéni villanások tömkelegével mutatkoztak be.

A korosztályos válogatottak közül utolsóként a Kárpáti Krisztián vezette ifjúsági fiúcsapat is megkezdte szereplését a nyári utánpótlás-világeseményén: az U19-es srácok előzetesen talán a leggyengébbnek vélt ellenfelükkel, Tajvannal néztek farkasszemet a szkopjei világbajnokság első csoportmérkőzésén.Kárpáti Krisztián vezette ifjúsági fiúcsapat is megkezdte szereplését a nyári utánpótlás-világeseményén: az U19-es srácok előzetesen talán a leggyengébbnek vélt ellenfelükkel, Tajvannal néztek farkasszemet a szkopjei világbajnokság első csoportmérkőzésén.

Könnyed győzelemmel kezdett a magyar ifjúsági válogatott a szkopjei vb-n Forrás: MKSZ
Könnyed győzelemmel kezdett a magyar ifjúsági válogatott a szkopjei vb-n Forrás: MKSZ

Könnyed győzelemmel kezdett a magyar ifjúsági válogatott a szkopjei vb-n  •  Forrás: MKSZ

Az összecsapásra ráaggathatjuk a „kötelező győzelem” kifejezést, elvégre a mieink számítottak a párharc egyértelmű esélyesének. Ezt már az első játékrész képe is alátámasztotta, hiszen az első perctől kezdve kézben tartották a mérkőzést. A kellemes alaphangot Holdosi Bence góljai adták meg, majd fokozatosan elléptek Kárpáti Krisztián tanítványai az ázsiaiaktól. Tizenöt perc után ötgólos előnyt mutatott az eredményjelző. A folytatásban a remekül játszó Hornyák Bence biztosította, hogy ne kelljen fölöslegesen izgulniuk a magyar szurkolóknak. A kapuban a junior-világbajnokságon is kezdőként szerepelt Győri Kristóf stabilan állt a lábán, többször is látványosan hárított, amihez persze elengedhetetlennek bizonyult a jó védekezés. Egyedül a 25 százalékos büntetőhatékonyságba lehetne belekötni, de ezen a meccsen nem a hetesek voltak perdöntők. Nyolcgólos fórral a zsebben mehettek pihenni a mieink (20–12).

A második 30 percben már-már unalomba fulladt a találkozó: a válogatott cseppet sem vett vissza az erős iramból, de miután több mint tízgólos különbség alakult ki a két együttes között, már nemigen maradtak izgalmak. A mérkőzés további részét nagyjából úgy lehetne összefoglalni, hogy a tajvaniak becsülettel járatták a labdát, ameddig a támadóidejük engedte, majd kényszeredett átlövésekkel próbálkoztak, amelyek többnyire vagy a magyar védőfalban vagy Nagy Benedek kapusban akadt meg. Gólszerzésben továbbra is Hornyák Bencét illik kiemelni, aki ellen nem találtak ellenszert az ázsiaiak.

A meccs végén 38–20-at mutatott az eredményjelző Kárpáti Krisztián tanítványai javára. Folytatás szerda este Kanada ellen.

FIÚ U19-ES KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, SZKOPJE (ÉSZAK-MACEDÓNIA)
B CSOPORT, 1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–TAJVAN 38–20
(20–12)
Gól:
Hornyák 9, Kőhegyi, Melnyicsuk, Papp 4-4, Holdosi, Kecskés 3-3, Bajusz, Kovács, Bognár, Gál 2-2, Tóvizi, Szuharev, Vajda 1-1
A csoport további eredményei:
Svédország–Egyiptom 29–32, Franciaország–Kanada 44–16
A MAGYAROK TOVÁBBI PROGRAMJA
Augusztus 7., 20.30: –Kanada
Augusztus 9., 18.30: –Franciaország
Augusztus 10., 18.30: –Svédország
Augusztus 12., 18.30: –Egyiptom

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik