Kézilabda: fiaink nyerték meg a juniorok Négy Nemzet-tornáját

Vágólapra másolva!
2019.01.19. 16:34
Címkék
A magyar válogatott nyerte a juniorkorú férfi kézilabdázók balatonboglári Négy Nemzet-tornáját. Gyurka János korosztályos vb-re készülő együttese legyőzte az Európa-bajnok szlovéneket és a cseheket, valamint döntetlent játszott a szerbekkel, így végzett a négycsapatos mezőny élén a hazai rendezésű felkészülési viadalon.

B. V. – utanpotlassport.huA férfi junior kézilabda-válogatott két meghatározó játékosa, Máthé Dominik és Szita Zoltán nélkül szerepelt a balatonboglári Négy Nemzet-tornán. A balatonfüredi átlövők viszont szerencsére nem sérülés miatt hiányoztak a csapatból, hanem éppen a felnőtt nemzeti együttessel küzdenek a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.B. V. – utanpotlassport.huA férfi junior kézilabda-válogatott két meghatározó játékosa, Máthé Dominik és Szita Zoltán nélkül szerepelt a balatonboglári Négy Nemzet-tornán. A balatonfüredi átlövők viszont szerencsére nem sérülés miatt hiányoztak a csapatból, hanem éppen a felnőtt nemzeti együttessel küzdenek a német-dán közös rendezésű világbajnokságon.

Éles Benedek öt gólt szerzett a szlovénok elleni, tornagyőzelmet érő diadalmas összecsapáson Forrás: MKSZ
Éles Benedek öt gólt szerzett a szlovénok elleni, tornagyőzelmet érő diadalmas összecsapáson Forrás: MKSZ

Éles Benedek öt gólt szerzett a szlovénok elleni, tornagyőzelmet érő diadalmas összecsapáson  •  Forrás: MKSZ

Az így is ütős magyar válogatott a Balaton-parti felkészülési viadal nyitó fordulójában magabiztos győzelmet aratott a csehek felett, szinte végig vezetve 31–26-ra húzta be a talán legszerényebb játékerőt képviselő rivális elleni összecsapást.

A folytatásban az első körben döntetlent játszó szerb alakulat következett. A gólzáporos első félidőből a mieink jöttek ki jobban, a háromgólos előny viszont nem tartott ki a második játékrész végéig. A déli szomszéd az utolsó pillanatokban hétméteresből egyenlített (25–25). Így a veretlenség megmaradt, a százszázalékos mérleg viszont odaveszett.

A harmadik találkozón a nyári korosztályos Eb-n hazai pályán aranyérmes szlovén válogatott ellen az első hely volt a tét. Gyurka János együttese nem ijedt meg a korosztályos kontinensbajnok riválistól, miután az első harminc percben szűk előnyt szerzett, a másodikban bebiztosította a sikert, s azzal a tornagyőzelmet.

A nyári, spanyolországi U21-es világbajnokságra készülő magyar válogatott tehát három mérkőzésen keresztül veretlen maradt, s jövő hét szerdán az élvonalbeli Dabas ellen nyújthatja tovább ezt a sorozatot.

FÉRFI JUNIOR NÉGY NEMZET-TORNA, BALATONBOGLÁR
Magyarország–Szlovénia 27–24 (12–11)
Magyarország:
Deményi, Győri 1, Merkovszki (kapusok), Bálint 3, Borzas, Csomor 1, Éles 5, Gábor 4, Kecskeméti 2, Kerkovits 2, Papp B. 1, Rosta 3, Rozner 1, Schäffer 3, Spekhardt 1, Ubornyák 1, Vajda, Varga M. Szövetségi edző: Gyurka János
Korábban: Magyarország–Csehország 31–26,Magyarország–Szerbia 25–25
A torna végeredménye: 1. Magyarország 5 pont, 2. Szerbia 4, 3. Szlovénia 3, 4. Csehország 0

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik