Kézilabda: felnőttdobogón a női juniorválogatott és a mestere

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.12. 09:01
Címkék
Nem mindennapi elismerést kapott az utánpótlás Az év sportolója-díj kapcsán. A júliusi debreceni U20-as vb-n az aranyéremig szárnyaló női juniorválogatott és trénere, Golovin Vlagyimir is bejutott a maga kategóriája hármas listájára, amelyből csütörtökön kikerül a végső győztes.

B. V. Egy biztos, nagyon ráfért a női juniorválogatott világbajnoki aranyérme a magyar kézilabdasportra. Az elmúlt időszakban elkerülték a felnőtt és korosztályos együtteseket is a jelentősebb sikerek, de a fiatalok remek, százszázalékos szereplése – legyőzték többek között a norvégokat, a dél-koreaiakat és a románokat – reményt adhat a sikeresebb jövőre.B. V. Egy biztos, nagyon ráfért a női juniorválogatott világbajnoki aranyérme a magyar kézilabdasportra. Az elmúlt időszakban elkerülték a felnőtt és korosztályos együtteseket is a jelentősebb sikerek, de a fiatalok remek, százszázalékos szereplése – legyőzték többek között a norvégokat, a dél-koreaiakat és a románokat – reményt adhat a sikeresebb jövőre.

A női juniorválogatott és Golovin Vlagyimir is a csúcsra ért júliusban Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport
A női juniorválogatott és Golovin Vlagyimir is a csúcsra ért júliusban Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A női juniorválogatott és Golovin Vlagyimir is a csúcsra ért júliusban  •  Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

Ráadásul hazai környezetben, a debreceni Főnix Csarnokban koronázhatták meg utánpótláséveiket a már felnőttmezőny ajtaján kopogtató, azon egyre gyakrabban be is lépő játékosok. És a szurkolókat is sikerült megmozgatni: a norvégok elleni döntő végén már hatezren tapsoltak az „aranylányoknak”.

Így, bár első látásra meglepő lehet, nem csoda, hogy a társaság korosztályos együttesként bekerült Az év sportolója-díj jelöltjei közé. A Győri Audi ETO KC BL-győztes kézilabdaegyüttese és az FTC Eurokupa-aranyérmes vízilabdacsapata mellett.

„Sokat tettünk érte a nyáron, hogy a legjobb három közé válasszanak bennünket – mondta Golovin Vlagyimir a társaság márciusban kinevezett szövetségi edzője. – Bármennyire is akadt mindig egy-egy kimagasló teljesítmény, a vébét is csapatként nyertünk meg.”

És tényleg. Háfra Noémiék igazi, nagybetűs csapatként viselkedtek Debrecenben, pályafutásuk utolsó korosztályos megméretésén. A lányokkal korábban három és fél évig Hajdu János dolgozott, de a csúcsra Golovinnal értek fel.

Ezért a Bánhidi Ákos, Csang Csing páros és Sike András társaságban ő is bekerült a top háromba, és esélye van az év edzője címre. Az MTK Budapest női NB I-es együttesét a juniorválogatottal párhuzamosan irányító tréner évek óta sikeresen építi be a fiatalokat a csapatába: az ő keze alatt érett élvonalbeli játékossá többek között Faluvégi Dorottya, Háfra Noémi és Márton Gréta.

És talán ahhoz is van köze, hogy három junior-világbajnok, Háfra, Lakatos Rita és Tóvizi Petra bemutatkozhatott a decemberi, franciaországi felnőtt Európa-bajnokságon. Méghozzá milyen jó játékkal!

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik