Kézilabda: első világversenyére készül a fiú serdülő válogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.17. 16:56
Címkék
Első világversenyére készül a fiú serdülő kézilabda-válogatott. Kopornyik Zsolt együttese az úgynevezett nyílt U17-es Európa-bajnokságra utazik Göteborgba, a szövetségi edző a neka.hu-nak nyilatkozott a július 1-jén startoló eseményről.

A júliusi nyílt U17-es Európa-bajnokságra készülő fiú serdülő kézilabda-válogatott befejezte a balatonboglári edzőtáborozását.Kopornyik Zsolt szövetségi edző szerint jó munkát végzett csapata, majd elmondta, a göteborgi tornán komoly feladat vár a fiúkra, fizikálisan és mentálisan egyaránt bírniuk kell majd a nagy terhelést.Kopornyik Zsolt szövetségi edző szerint jó munkát végzett csapata, majd elmondta, a göteborgi tornán komoly feladat vár a fiúkra, fizikálisan és mentálisan egyaránt bírniuk kell majd a nagy terhelést.

A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül Forrás: MKSZ
A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül Forrás: MKSZ

A fiú serdülőválogatott az első világversenyére készül  •  Forrás: MKSZ

„A boglári felkészülés kezdetén erőnléti felmérésen vettek részt a játékosok, ami rendkívül hasznosnak bizonyult, hiszen kiderült, a keret tagjai egymástól eltérő kondicionális állapotban érkeztek kezdte Kopornyik a neka.hu-nak. Gyerekekről van szó, így a korábban begyakorolt dolgokat ismét elő kellett vennünk. Vegyes felkészüléssel próbálkozunk, ami azt jelenti, hogy igyekszünk mérkőzéseket is játszani, ami az állóképességet fejlesztheti, illetve az Eb-n ránk váró sorozatterhelésre készít fel. Tavasszal nem igazán tudtunk találkozni, de szerencsére vannak kézilabdázóink, akik felnőttcsapatban, NB I-ben, illetve NB I/B-ben szerepeltek. Nekik fejben át kell állniuk a saját korosztályukra, ha így lesz, jó gárdát tudunk belőlük formálni.”

A huszonnégy csapatos, július 1-jén startoló nyílt Európa-bajnokság programja szoros, a csoportmérkőzések során két alkalommal is két mérkőzés vár a csapatokra ugyanazon napon. Pihenőnaphoz pedig továbbjutás esetén sem juthatnak.

„A fiúknak még nincs nemzetközi tapasztalatuk, ez megnehezíti a helyzetünket. Csoportellenfeleink közül a szlovákokról elmondható, hogy sokat fejlődtek, spanyol stílust játszó, kellemetlen ellenfélre számítunk, nagyon taktikusak és lelkesek. A lengyelek jó középcsapatnak számítanak, de velük játsszuk a nyitómeccset, ami mindig nehéz. A finnekről és a belgákról keveset tudunk, a fehéroroszok viszont a korábbi korosztályukat ismerve jó csapattal érkeznek. Továbbjutás esetén már csak komoly riválisok várnának ránk, akár az izraeli, norvég, spanyol válogatottat kaphatjuk. Az utóbbi két csapat például lemondta a részvételt az EYOF-on, így biztosan a legerősebb kerettel vesznek részt a nyílt Eb-n.”

A magyar csapat az U17-esEb előtti program során Siófokon készül néhány napot, majd négycsapatos, németországi tornán vesz részt, amelyen a házigazdák, a portugálok és a hollandok ellen lép pályára, s végül Budaörsön gyakorol. Utána pedig irány Svédország!

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik