Kézilabda: Brandt Balázs tudja, most kell megragadnia az NB I-ben

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 17:09
Címkék
Az utolsó pillanatokban szerzett gólt a Csurgó elleni idegenbeli élvonalbeli bajnokin a Balatonfüred 20 éves jobbszélsője, Brandt Balázs; a döntetlent érő találatról és az NB I-es debütálásáról kérdeztük.

Sok hiányzóval szerzett pontot a múlt heti, Csurgó elleni NB I-es mérkőzésen a Balatonfüred férfi kézilabdacsapata. Az idegenbeli találkozón több fiatal, utánpótláskorú játékos is lehetőséget kapott György László együttesében, mások mellett a 20 éves jobbszélső, Brandt Balázs is, aki nyolc másodperccel a vége előtt, 27-26-os állásnál döntetlent érő gólt szerzett.Brandt Balázs is, aki nyolc másodperccel a vége előtt, 27-26-os állásnál döntetlent érő gólt szerzett.

„Amikor megkaptam a szélen a labdát nem is gondolkoztam rajta, hogy mit kéne csinálnom – kezdte honlapunknak Brandt. – Ugyanúgy mentem be, mintha bármilyen alacsonyabb osztályú mérkőzésen lettem volna. Talán jobb is volt így, hogy nem gondoltam túl, mert akkor szerintem könnyen elhibázhattam volna.”

Íme, az a bizonyos aranyat érő találat!

Ugyanis hasonló tapasztalata eddig nem volt, a csurgói volt a második felnőttélvonalbeli meccse, az előző évadban még az NB I/B-ben és az ifjúsági ligában szerepelt.

„Az elején még eléggé izgultam, mert ugyan a Veszprém ellen játszottam először az elsőosztályban, de Csurgón most egészen más volt. Ennek a meccsnek tétje volt, itt pontot, pontokat akartunk szerezni és tudtam, hogy több lehetőséget kaphatok. Jólesett, hogy a csapatból, a családból és az ismerőseim közül is sokan gratuláltak utána.”

Brandt Balázs szerezte a Balatonfüred döntetlent érő gólját Csurgón
Brandt Balázs szerezte a Balatonfüred döntetlent érő gólját Csurgón

Brandt Balázs szerezte a Balatonfüred döntetlent érő gólját Csurgón

A mostani időszakot egyébként komoly lehetőségként éli meg, és ha már adódott, ki is használná az esélyét.

„Nem tudom, hogy más csapatnál is megkaptuk volna így a lehetőséget fiatal játékosokként. Jelenleg úgy állunk, hogy éppen csak megvan a csapat, előfordulhat, hogy az elkövetkezendő három évben nem lesz ekkora sansz berobbanni az NB I-es mezőnybe, ezért most kell megragadnunk az esélyt.”

Nehéz is így célokat kitűzni a szezonra, hiszen a járvány miatt szinte napról napra változnak az erőviszonyok. A fürediek egyelőre nyeretlenek, a három döntetlen mellett két vereséget szenvedtek, ám Brandt szerint jól összeállhat az együttes a folytatásra.

„Szerintem jók lehetünk. Kidőltek ugyan tapasztalt játékosok és ez a Veszprém ellen még csúnyán sült el, de a Csurgó ellen már szépen helytálltunk, és ez a jövőre nézve biztató. Szeretnék megragadni az NB I-ben erre a szezonra ezt tartom a legfontosabb célomnak. Szeretnék bizonyítani a szakmai stábnak az edzéseken és a meccseken, hogy akkor is lehet majd rám számítani, ha az elsőszámú, Pedro Rodriguez visszatér.”

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik