Kézilabda: Bohus Bea elégedett az U18-as vb-n szereplő csapatával

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.14. 12:05
Címkék
Tekintélyt parancsoló magabiztossággal lépett túl csoportellenfelein a magyar válogatott a Kielcében zajló leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Elsőként továbbjutva az osztrákokkal játszik a szerdai nyolcaddöntőben. A szünnapon Bohus Bea szövetségi edző beszélt az eddig látottakról, a lányok hozzáállásáról és a soron következő feladatokról.

Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Eddig hibátlanul halad a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese a csoportkörben valamennyi riválisát magabiztosan múlta felül, köztük a közvetlen vetélytársak közé tartozó dán csapatott is.Bruckner Vince – utanpotlassport.hu Eddig hibátlanul halad a magyar válogatott a lengyelországi leány U18-as kézilabda-világbajnokságon. Bohus Bea együttese a csoportkörben valamennyi riválisát magabiztosan múlta felül, köztük a közvetlen vetélytársak közé tartozó dán csapatott is.

Pál Tamara (balra) és Arany Rebeka joggal mosolyog: a magyar válogatott csoportelsőként nyolcaddöntős Forrás: IHF
Pál Tamara (balra) és Arany Rebeka joggal mosolyog: a magyar válogatott csoportelsőként nyolcaddöntős Forrás: IHF

Pál Tamara (balra) és Arany Rebeka joggal mosolyog: a magyar válogatott csoportelsőként nyolcaddöntős  •  Forrás: IHF

A győztesen abszolvált öt találkozó után szövetségi edző is boldog azzal, amit eddig tanítványaitól látott.

„Persze akadnak hibáik, azon vagyunk, hogy ezeket folyamatosan csökkentsük, kijavítsuk. Örülök neki, hogy a játékosok jó fizikai állapotban vannak, nem panaszkodnak fáradtságra. Eddig a dánokat mindig megvertük, ezúttal is túl kellett lépnünk rajtuk. A siker azért is fontos volt, hogy a hazai pályán szereplő lengyeleket elkerüljük, és továbbra is ebben, a már megszokott csarnokban játszhassuk a meccseinket. Voltak jó szakaszaink, jól alkalmazkodtunk az ellenfél stílusához, miközben a mi védekezésünk is rendben volt. Sokat segített, hogy a korábban sérüléssel bajlódó Varga Emőkét is be lehetett vetni.”

A korábbi válogatott kézilabdázó a társaság mentalitásával is tökéletesen elégedett. Azt mondja, nagyon profi módon áll az együttes a világbajnoksághoz.

„Egyáltalán nincsenek fegyelmi problémák, a lányok maximálisan betartják a szabályokat. Tudják, jól, hogy miért vagyunk itt, van egy közös célkitűzésünk, valamennyien ennek szellemében dolgozunk.”

Bohus Bea elégedett a csapat csoportkörben mutatott teljesítményével és hozzáállásával Forrás: IHF
Bohus Bea elégedett a csapat csoportkörben mutatott teljesítményével és hozzáállásával Forrás: IHF

Bohus Bea elégedett a csapat csoportkörben mutatott teljesítményével és hozzáállásával  •  Forrás: IHF

A szünnapon a délelőtti edzés programváltozás miatt elmaradt, így ezt az időszakot pihenéssel töltik a lányok. Délután pedig kis erősítés, úszás következik, amivel pszichés fáradtságot, valamint az állandó győzelmi kényszert igyekeznek valamelyest feloldani. És természetesen a következő ellenfél feltérképezése, a videózás sem maradthat el.

Ugyanis csoportelsőként a vb-n szabadkártyával induló, a saját hatosából a negyedik helyen továbbjutó osztrák válogatottal találkoznak a nyolcaddöntőben. Bohus a lányok teljesítményét látva magabiztosan várja a szerdán 14 órakor összecsapást.

„Nincs olyan ellenfél, amelyet egy legyintéssel el lehetne intézni, de az is biztos, hogy reálisan a magyar válogatottnak nem okozhat gondot ez a mérkőzés. Ami problémát jelenthet, hogy nekik semmi veszítenivalójuk nincs, míg nekünk kötelező a győzelem. Ennek ellenére ugyanúgy készülünk, mint a dánok ellen, egyértelmű célunk a továbbjutás.”

LEÁNY U18-AS VILÁGBAJNOKSÁG, KIELCE (LENGYELORSZÁG)
A magyar válogatott csoportmérkőzései:
–Svédország 29–24, Chile 42–13, –Horvátország 27–21, –Egyiptom 36–24, –Dánia 28–25
A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Dánia 8, 3. Horvátország 6, 4. Svédország 4, 5. Chile 2, 6. Egyiptom 0
A nyolcaddöntő párosítása: Románia–Svédország, Hollandia–Franciaország, Lengyelország–Dánia, Oroszország–Tunézia, MAGYARORSZÁG–Ausztria, Spanyolország–Norvégia, Horvátország–Németország, Dél-Korea–Japán

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik