Kézilabda: tornagyőztes lett a magyar serdülő fiúválogatott

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.22. 14:09
Címkék
A nehézkes és szoros első pár perc után valósággal felőrölte ellenfelét a magyar serdülő kézilabda-válogatott a balatonboglári Négy Nemzet-tornán, s ezzel meg is nyerte azt. Kopornyik Zsolt legénysége a románok és az osztrákok elleni nagyarányú győzelme után a lengyeleket is állva hagyta 49–28-as különbséggel.

M. Sz.utanpotlassport.hu A héten Balatonbogláron rendezték a serdülő korosztály Négy Nemzet-tornáját, amelyen a házigazda magyarok mellett a románok, az osztrákok és a lengyelek vettek részt. Előbbi kettőt magabiztos teljesítménnyel az elmúlt napokban már felülmúlta Kopornyik Zsolt legénysége, így az 1‒1-es mérleggel álló lengyelek maradtak már csak hátra szombaton, hogy a tornagyőzelmet is bezsebeljék a mieink.M. Sz.utanpotlassport.hu A héten Balatonbogláron rendezték a serdülő korosztály Négy Nemzet-tornáját, amelyen a házigazda magyarok mellett a románok, az osztrákok és a lengyelek vettek részt. Előbbi kettőt magabiztos teljesítménnyel az elmúlt napokban már felülmúlta Kopornyik Zsolt legénysége, így az 1‒1-es mérleggel álló lengyelek maradtak már csak hátra szombaton, hogy a tornagyőzelmet is bezsebeljék a mieink.

A magyar csapat százszázalékos mérleggel nyerte meg a serdülő Négy Nemzet-tornát Forrás: MKSZ
A magyar csapat százszázalékos mérleggel nyerte meg a serdülő Négy Nemzet-tornát Forrás: MKSZ

A magyar csapat százszázalékos mérleggel nyerte meg a serdülők Négy Nemzet-tornáját  •  Forrás: MKSZ

Az első támadásból mindjárt vezetést szerzett az ellenfél, ám a zöld mezes Lukács Péter gyorsan válaszolt. Újabb lengyel gól, majd egy magyar találat, gyakorlatilag ez volt jellemző az első pár percre. Négy-négyes állásnál azonban ‒ a találkozón először ‒ megszerezték a vezetést a mieink, s folyamatosan növelték az előnyt. Olyannyira, hogy a félidőben már 23‒11 volt a különbség.

A fordulás után sem hagyott alább a lendület, a magyar válogatott lövőinek labdái rendszeresen utat találtak az ellenfél kapujába, míg a zöld mezes csapat hálóőrei remekül állták a sarat helyükön. A második játékrész felénél már tizennyolc gólos volt a differencia, a látottak alapján pedig a kérdés csupán annyi volt a hátralévő időre: meddig szeretné még ezt növelni Kopornyik Zsolt együttese? Nos, huszonegy találatos különbségnél álltak meg a mieink, így 49–28-ra megnyerték a párharcot, ezzel a tornát is.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik