Kézilabda: a junior-világbajnok Fodor Csenge második BL-győzelme

Vágólapra másolva!
2019.05.14. 18:05
Címkék
Sorozatban harmadszor, a junior vb-aranyérmes Fodor Csengével a soraiban másodszor győzött a budapesti BL Final Fouron a Győri Audi ETO felnőtt női kézilabdacsapata. A korábbi NEKA-játékos a balatonboglári klub honlapjának beszélt a négyes döntőn tapasztaltakról.

UP-info– utanpotlassport.hu Története során ötödször, sorozatban pedig harmadszor nyert meg a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A kisalföldiek az elődöntőben a norvég Vipers Kristiansand, a döntőben pedig az orosz Rosztov-Don együttesét múlta felül a hagyományosan a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Final Fouron.UP-info– utanpotlassport.hu Története során ötödször, sorozatban pedig harmadszor nyert meg a Bajnokok Ligáját a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata. A kisalföldiek az elődöntőben a norvég Vipers Kristiansand, a döntőben pedig az orosz Rosztov-Don együttesét múlta felül a hagyományosan a Papp László Budapest Sportarénában rendezett Final Fouron.

Fodor Csenge másodszor is BL-t nyert az ETO-val Fotó: Török Atiila/Nemzeti Sport
Fodor Csenge másodszor is BL-t nyert az ETO-val Fotó: Török Atiila/Nemzeti Sport

Fodor Csenge másodszor is BL-t nyert az ETO-val  •  Fotó: Török Atiila/Nemzeti Sport

Danyi Gábor együttesének csak úgy, mint tavaly, tagja volt a junior-világbajnok balszélső Fodor Csenge. A Győrbe a balatonbolgári Nemzeti Kézilabda Akadémiáról érkezett játékos ezúttal tevékeny részese is volt a hétvégi kézilabdaünnepnek. A norvégok ellen a második félidőt végigjátszotta, gólt is szerzett, majd a döntőben is kapott néhány perc játéklehetőséget.

A 20 éves játékos az újabb felejthetetlen négyes döntőről korábbi klubja honlapjának, a neka.hu-nak nyilatkozott.

„Már tavaly is óriási élmény volt magasba emelni a serleget, az idei esemény azonban minden korábbit felülmúlt. Nagyobb szerep hárult rám, mint egy évvel ezelőtt, így lett igazán emlékezetes a második BL-címem. Többen azt mondták, hogy a Final Four-tapasztalatunk sokat segített. Az atmoszféra valóban ismerős volt, de ezt szerintem nem lehet megszokni. Egy év eltelik, ismét tizenkét ezer ember tölti meg az arénát, és újra meg kell élni ezeket a pillanatokat . Igazi világsztárok alkotják a Győrt, akik számtalan világeseményen vettek részt, de még ők is megilletődöttek voltak az elején. Persze, amikor a mérkőzés elkezdődött, már nem látszott rajtuk semmi, remekeltek a pályán. Nekem azonban még kell egy kis rutin, hogy az idegességemet legyőzzem.”

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik