Kézilabda: 75 góllal nyitottak az NB I-ben az U20-asok

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.03. 15:57
Címkék
Hetvenöt góllal mutatkoztak be az utánpótlás korú játékosok a hazai felnőtt élvonalbeli kézilabda-bajnokság nyitófordulójában. A fiúk között legeredményesebb Máthé Dominik és a lányok mezőnyében legtöbbször a kapuba találó Háfra Noémi egyaránt hat-hat gólig jutott.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA hét végén tizenkét mérkőzéssel indult el az NB I-es kézilabda-bajnokság. Hiába tartunk még az évad elején, már a nyitány is hozott kiélezett csatákat, amelyekből az utánpótláskorú, vagyis 1998. január 1. után született játékosok is kivették a részüket.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA hét végén tizenkét mérkőzéssel indult el az NB I-es kézilabda-bajnokság. Hiába tartunk még az évad elején, már a nyitány is hozott kiélezett csatákat, amelyekből az utánpótláskorú, vagyis 1998. január 1. után született játékosok is kivették a részüket.

Máthé Dominik hatszor is betalált a Tatabánya elleni bajnokin
Máthé Dominik hatszor is betalált a Tatabánya elleni bajnokin

Máthé Dominik (feketében) hatszor is betalált a Tatabánya elleni bajnokin  •  Forrás: Grundfos Tatabánya KC

A fiúk mezőnyében a balatonfürediek 19 esztendős jobbátlövője, Máthé Dominik vitte el a show-t. Bár csapata 22–18-as vereséget szenvedett a Grundfos Tatabánya KC vendégeként, a juniorválogatott játékosa remekelt. Hatszor is betalált a hazaiak kapujába, így a Balaton-parti együttes góljainak harmadát vállalta magára.

Fontos gólokat szerzett a Cegléd csapatában a 20 esztendős Gábor Marcell is háromszor is betalált Mezőkövesd ellen, s így kettővel felülmúlták a „matyóvárosi" együttest. Góllal és fölényes győzelemmel debütáltak az FTC fiataljai. Az egyaránt 17 éves Holdosi Bence és Kiss Bence egy-egy gólt szerzett az Eger elleni nyitómeccsen.

A lányok között több kiemelkedő teljesítményt is hozott az első kör. A legtöbbet, Máthéhoz hasonlóan hatot az FTC-ben már tavaly is meghatározó, felnőttválogatott Háfra Noémi dobta. A 19 éves balátlövő ráadásul korábbi csapatát, az MTK Budapestet szórta meg. Örömteli, hogy a többi fiatal is kitett magért a 35–25-ös zöld-fehér sikerrel végződő mérkőzésen: Bánfai Kíra (18), Stranigg Zsófia (17), Tóth Nikolett (17), Faluvégi Dorottya (20) és Márton Gréta (18) egyaránt kétszer mattolta az ellenfél védelmét.

Háfra Noémi ezúttal korábbi csapatát, az MTK-t szomorította, hat gólt szerzett Forrás: FTC
Háfra Noémi ezúttal korábbi csapatát, az MTK-t szomorította, hat gólt szerzett Forrás: FTC

Háfra Noémi ezúttal korábbi csapatát, az MTK-t szomorította, hat gólt szerzett  •  Forrás: FTC

Talán még több „utánpótlássiker” született a Vác és a Dunaújváros rangadóján. A mérkőzést viszonylag simán, magabiztos játékkal a hazaiak nyerték. Fantasztikus teljesítménnyel rukkolt elő a hazaiak junior-világbajnok és ifjúsági vb-ezüstérmes átlövője, Kácsor Gréta (18), aki öt gólt szerzett. Jól kezdte NB I-es szereplését a váciak juniorválogatott irányítója, Szabó Kitti (19) is, aki jól szervezte a hazai támadásokat, emellett pedig háromszor is betalált. A vendégcsapatból a 19 esztendős Klujber Katrin emelkedett ki, csak úgy mint Kácsor, öt gólt szerzett.

Noha a Debrecennek nem volt esélye a nyáron felturbózott Siófokkal szemben (18–35), a hajdúságiak szintén vb-aranyérmes beállója, Tóvízi Petra nem játszott rosszul, öt góllal segítette csapatát, hogy elkerülje a még súlyosabb vereséget.

Meg kell még említenünk, hogy több fiatal játékos élete első NB I-es bajnokiján góllal köszönt be. Közéjük tartozik a győri Kellermann Dóra, az érdi Schatzl Natalie, a budaörsi Horváth Laura és a mosonmagyaróvári Domokos Dalma.

AZ NB I ELSŐ FORDULÓJÁNAK UTÁNPÓTLÁSKORÚ GÓLSZERZŐI
Férfiak:
Mezőkövesd–Cegléd 22–24
M: Horváth László Attila (19) 1 gól
C: Gábor Marcell (20) 3
Vecsés–Dabas 20–24
V: Antal Máté (20) 1, Spekhardt Gergő (19) 1
D: -
Pick Szeged–Budakalász 29–20
Sz: -
B: -
FTC–DVTK-Eger 30–18
F: Holdosi Bence (17) 1, Kiss Bence (17) 1
E: -
Tatabánya–Balatonfüred 22–18
T: Rosta Miklós (19) 1
B: Máthé Dominik (19) 6
Nők:
Eger–Érd 28–33
E: Sallai Nikolett (19) 3, Bocsi Szonja (20) 2, Vörös Szimonetta (19) 2
É: Schatzl Natalie (18) 1
MTK Budapest–FTC 25–35
M: Bánfai Kíra (18) 2, Stranigg Zsófia (17) 2, Tóth Nikolett (17) 2
F: Háfra Noémi (19) 6, Faluvégi Dorottya (20) 2, Márton Gréta (18) 2
Győr–Fehérvár 38–26
Gy: Kellermann Dóra (18) 1
F: Rózsás Josephine (20) 1
Békéscsaba–Budaörs 31–29
Bé: Giricz Laura (20) 1
Bu: Pásztor Noémi (19) 3, Horváth Laura (19) 1
Siófok–DVSC 35–18
S: -
D: Tóvízi Petra (19) 5
Vác–Dunaújváros 29–24
V: Kácsor Gréta (18) 5, Szabó Kitti (19) 3
D: Klujber Katrin (19) 5
Kisvárda–Mosonmagyaróvár 19–16
K: -
M: Domokos Dalma (17) 1

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik