Kézilabda: 10. lett az U18-as fiúválogatott az Eb-n

Vágólapra másolva!
2018.08.18. 22:25
Címkék
Vereséggel köszönt el a horvátországi korosztályos Európa-bajnokságtól a fiú U18-as kézilabda-válogatott. Gyurka János együttese zárófellépésén 26–23-ra kapott ki a szlovénoktól, így a tizedik – vb-kvalifikációt érő – helyen zárta a kontinensviadalt.

B. V. – utanpotlassport.hu Már biztos vb-résztvevőként léphetett pályára a magyar válogatott a horvátországi fiú U18-as Európa-bajnokság utolsó előtti játéknapján. Gyurka János együttesére a néhány napja kilenc góllal legyőzött szlovén csapat várt, a tét a kilencedik hely megszerzése volt.B. V. – utanpotlassport.hu Már biztos vb-résztvevőként léphetett pályára a magyar válogatott a horvátországi fiú U18-as Európa-bajnokság utolsó előtti játéknapján. Gyurka János együttesére a néhány napja kilenc góllal legyőzött szlovén csapat várt, a tét a kilencedik hely megszerzése volt.

Ezúttal Holdosi Bence góljai sem segítettek, a magyar válogatott a tizedik helyen zárta az Eb-t Forrás: EHF
Ezúttal Holdosi Bence góljai sem segítettek, a magyar válogatott a tizedik helyen zárta az Eb-t Forrás: EHF

Ezúttal Holdosi Bence góljai sem segítettek, a magyar válogatott a tizedik helyen zárta az Eb-t  •  Forrás: EHF

Remek előjelekkel, zsinórban három győztes mérkőzéssel várták a mieink a kontinensviadal utolsó fellépését, hiszen csakugyan remek formába lendültek miután egy hajszállal maradtak le a legjobb nyolc közé jutásról.

Ezúttal azonban dél-nyugati szomszédunk kezdte jobban az összecsapást, villámrajtjának köszönhetően gyorsan 5–2-re elhúzott a rivális, nem is csoda, hogy már akkor jött az első időkérés.

Az egyperces szünet után Bognár Alex és Tóth Péter találatával ugyan sikerült szépíteni, a rövid fellángolás után újabb szlovén percek következtek. Olyannyira elcsúszott a félidő hátrelévő része, hogy a szünetre 16–10-es hátrányban vonult a csapat.

A folytatásban sem sikerült hozni az elmúlt mérkőzéseken látott szintet, ezért a felzárkózás is szinte lehetetlen küldetésnek látszott. Aztán a hajrára mégis nyíltabb lett a találkozó, előfordult, hogy csak kettő volt közte, de az egyenlítés így is távolinak tűnt.

26–23-as szlovén győzelem lett a vége, a Gyurka-csapat így verséggel és tizedik hellyel köszönt Kaproncától és az Európa-bajnokságtól.

FIÚ U18-AS EURÓPA-BAJNOKSÁG, KAPRONCA (HORVÁTORSZÁG)
A 9. helyért
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 23–26 (10–16)
Magyarország:
Győri, Merkovszki (kapusok), Bálint 4, Bognár 7, Czakó, Dely, Gál 1, Holdosi 2, Khalil 1, Lev 1, Musztács, Papp 1, Szász 2, Tóth 1, Tóvizi 1, Vajda 2. Szövetségi edző: Gyurka János

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik