Kézi: Márton Grétát választották a BL-forduló újoncának

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.14. 12:51
Címkék
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség (EHF) sem ment el szó nélkül az FTC fiatal játékosainak kiváló teljesítménye mellett: a 18 éves Márton Grétát a forduló újoncának választották a Vardar Szkopje elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés után.

B. V.− utanpotlassport.huRemek mérkőzést játszott szombaton az FTC a macedón Vardar ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A zöld-fehérek ugyan hatalmas küzdelemben 29-28-ra elvesztették a Dabason rendezett találkozót, a nemzetközi szövetség ennek ellenére is díjazta az együttest: a forduló újoncának a 18 éves Márton Grétát választották.B. V.− utanpotlassport.huRemek mérkőzést játszott szombaton az FTC a macedón Vardar ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében. A zöld-fehérek ugyan hatalmas küzdelemben 29-28-ra elvesztették a Dabason rendezett találkozót, a nemzetközi szövetség ennek ellenére is díjazta az együttest: a forduló újoncának a 18 éves Márton Grétát választották.

Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába Forrás: FTC
Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába Forrás: FTC

Márton Gréta háromszor is betalált a Vardar kapujába • Forrás: FTC

A fiatal balszélső parádézott a szombati találkozón, háromszor is betalált a francia Leynaud kapujába. Márton ráadásul a találkozó hajrájában volt többször eredményes, amivel nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a csapata a találkozó végéig harcban volt a győzelemért a Szkopje ellen.

A 18 éves játékos azonban nem a Vardar ellen nyújtott először kiváló teljesítményt: korábban már a Bajnokok Ligájában és a Győr elleni hazai bajnoki rangadón is betalált. Az EHF videóösszeállításban is beszámol a remek produkcióról, amelyben kiemelik, fényes jövő állhat Márton előtt.

Gréta mellett a ferencvárosiak másik fiatalja, a 19 éves Faluvégi Dorottya is remekelt a szombati összecsapáson. Az ígéretes jobbszélső négyszer betalált, s többek között neki is köszönhető, hogy az FTC ledolgozta hétgólos hátrányát a második félidőben.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik