Göbölyös Gábor – utanpotlassport.hu „Sajnálom, hogy meg kellett hoznom ezt a döntést, hiszen sok szép sikert értünk el a lányokkal, de az utóbbi időszakban, sajnos, a szervezetem már nem tudja megfelelően kezelni a csapat felkészítése során kialakult stresszhelyzeteket, így nem tudom folytatni a női junior válogatott élén a szakmai munkát” – idézi a kézilabda-szövetség honlapja a leköszönő Hajdu Jánost.

 

Hajdu János Fotó: Földi Imre/MTI

Hajdu János  •  Fotó: Földi Imre/MTI

 

A kiváló szakember elmondta: orvosai tanácsára hozta meg ezt a döntést, és mostantól a mindennapjainak a középpontjába a nevelés, a képzés és az edzések, valamint a Nemzeti Kézilabda Akadémián a férfi- és női szakág szakmai munkájának összefogása kerül.

„Úgy érzem, éppen abban a pillanatban vagyunk, amikor – még megfelelő időben – át tudtam adni a csapatot a világbajnokság előtt, és már egyeztettem az utódommal: amennyiben igényli, minden szakmai segítséget és anyagot, elemzést meg-, illetve átadok, hiszen a legfontosabb a csapat, a lányok sikere. Sok sikert kívánok a válogatottnak, Golovin Vlagyimirnek, Pigniczki Krisztinának és Bartalos Bélának a vb-re, nagyon szurkolok, hogy sikeresek legyenek” – tette teljessé a képet Hajdu János.

 

Golovin Vlagyimir

Golovin Vlagyimir

 

A szövetségnek érthetően gyors döntést kellett hoznia, hiszen a junior válogatott már márciusban vb-felkészülési mérkőzéseken lép pályára. Az elnökség végül egyhangúlag támogatta Zsiga Gyula szakmai igazgató javaslatát. A megállapodás szerint a nyárig Golovin Vlagyimir az MTK-nál is folytatja munkáját. A szakember nagyon jól ismeri a mezőnyt, ugyanis korábban Elek Gábor mellett dolgozott a Ferencvárosban is, és ez a két fővárosi klub adja a legtöbb játékost a juniorválogatottba.

Az új szövetségi edző hangsúlyozta: az ifjúsági Eb-bronzérmes és vb-ötödik együttesnek nem lehet más a célja a hazai rendezésű világbajnokságon, mint a legjobb négybe kerülés.

„Óriási megtiszteltetés, hogy rám gondolt a szövetség, köszönöm a bizalmat! Kevesebb mint négy hónap van hátra a vb-rajtig, így nem egyszerű a helyzet, de mindent megteszek a siker érdekében. A csapatból mindenkit ismerek, az MTK-ban az utóbbi időben számos fiatal játékossal dolgozom együtt, így számomra nem ismeretlen sem a keret, sem a közeg” - mondta Golovin Vlagyimir.

Az U20-as világbajnokságra július 1- 14. között Debrecenben kerül sor.

Egyéb korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport