Kézi: blama a BL-ben; ennyi fiatal nem játszott még nyolcaddöntőben

Vágólapra másolva!
2018.03.10. 09:48
Címkék
Csikócsapattal utazik a Kielce elleni idegenbeli kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésre a Rhein-Neckar Löwen együttese. A németek azért küldik az utánpótlásegyüttesüket Lengyelországba, mert a BL-meccsel egyidőben a Kiel elleni hazai bajnokin is pályára kell lépniük. A Löwen próbált egyeztetni a nemzetközi szövetséggel a halasztásról, hiába…

Bruckner Vince – utanpotlassport.huAkármilyen jó csapatról is legyen szó, a világon egyetlen együttes sem tud egyszerre pályára lépni két helyen. Márpedig Rhein-Neckar Löwen kézilabdázói előtt éppen ez a feladat állna. Március 24-én, szombaton ugyanis este hat órakor bajnoki rangadót játszanak a Kiel ellen, két órával korábban pedig Kielcében kellene pályára lépniük a nyolc közé jutásért Bajnokok Ligája-párharc első felvonásán.Bruckner Vince – utanpotlassport.huAkármilyen jó csapatról is legyen szó, a világon egyetlen együttes sem tud egyszerre pályára lépni két helyen. Márpedig Rhein-Neckar Löwen kézilabdázói előtt éppen ez a feladat állna. Március 24-én, szombaton ugyanis este hat órakor bajnoki rangadót játszanak a Kiel ellen, két órával korábban pedig Kielcében kellene pályára lépniük a nyolc közé jutásért Bajnokok Ligája-párharc első felvonásán.

A Rhein-Neckar Löwen tartalékegyüttesével áll ki a március 24-i, Kielce elleni BL-meccsen Forrás: die-jungloewen.de
A Rhein-Neckar Löwen tartalékegyüttesével áll ki a március 24-i, Kielce elleni BL-meccsen Forrás: die-jungloewen.de

A Rhein-Neckar Löwen tartalékegyüttesével áll ki a március 24-i, Kielce elleni BL-meccsen  •  Forrás: die-jungloewen.de

A Handballplanet című angol nyelvű kézilabdaportál szerint számtalan egyeztetés történt az európai szövetséggel a mérkőzés elhalasztásáról, de nem tudtak megállapodni a felek. Pedig több hivatalos játéknap is rendelkezésre áll az elitsorozatban, a mérkőzés időpontját nem változtatták meg. Az EHF ehelyett azzal a javaslattal állt elő, hogy cseréljék fel a pályaválasztói jogot, ebbe azonban a Löwen nem egyezett bele, mivel nem akarta elveszteni azt az előnyét, hogy a visszavágót hazai pályán játssza.

Az EHF végsősoron azt javasolta, hogy osszák ketté a csapatot, a társaság fele menjen Kielbe bajnoki mérkőzésre, a másik fele pedig utazzon Lengyelországba a Bajnokok Ligája-találkozóra. Arra azonban a szövetség nem tett javaslatot, hogy Nikolaj Jacobsen mester melyik meccsen dirigáljon…

A (fél)megoldás végül megszületett. A nagycsapat elutazik Kielbe a kiemelt fontosságú bajnokira, amelyen az első hely megtartása a gárda célja. Míg Kielcébe a harmadosztályban szereplő, többnyire U20-as játékosokkal felálló tartalékcsapatot küldik. A Junglöwen oldalán megadott 15 fős játékoskeretből kilencen is utánpótláskorúnak számítanak.

Ami az ügyben pozitív, ennyi fiatal játékos biztosan nem szerepelt még egyszerre Bajnokok Ligája nyolcaddöntő-mérkőzésen.

A Löwen a következőt közleményt adta ki az üggyel kapcsolatban:

„A második csapatunkkal utazunk el Lengyelországba, a Kielce elleni első mérkőzésre. Ezeknek a fiatal srácoknak, akik imádják a kézilabdát, biztosan életre szóló élmény lesz a mérkőzés. Hozzátéve természetesen, hogy nem tartjuk fair eljárásnak a történteket. A visszavágón, hazai pályán a legerősebb összeállításunkban mindent megteszünk.”

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik