UP-infó - utanpotlassport.hu A bakui világbajnokság legfényesebb magyar sikerét az ifjú Naszádos Saba (Veszprémi Spartacus SE) érte el, aki bronzérmet nyert a challenge-kategóriában. A 12 éves veszprémi fiúnak három selejtezőn kellett túljutnia, hogy bekerüljön a döntőbe. Az első előfutamban második, a másodikban negyedik, míg a harmadikban magabiztos előnnyel első lett.

A challenge kategóriában a létszám és a korcsoportok száma is kimagasló, hiszen az ötévestől egészen a 30 esztendős és idősebb versenyzők is indulhatnak. A vb alkalmával egy korcsoportban, például a Sabát is érintő 12 éveseknél, akár 120-130 induló is lehet, és innen kell a legjobb nyolcba kerülni.

A bakui vb-pálya rajthelyei Forrás: bringasport.hu

A bakui vb-pálya rajthelyei  •  Forrás: bringasport.hu

„Naszádos másodikként választhatott, előzőleg megbeszéltük, hogy melyik starthelyre álljon. Feltételeztem, hogy a másik csoportból elsőként továbbjutó amerikai versenyző az egyes pályára áll majd. A selejtezők során jól rajtolt, és ha Saba mellé áll, akkor az első kanyar felé kifelé húzódik, ezzel gátolhatja Saba egyenes vonalát. A hármas pályában egyeztünk meg és így szabad sávja lett az első akadályig, majd a kanyarig” – írja a szövetség hivatalos honlapján vezetett blogjában Borbély Ferenc csapatvezető.

Saba a verseny nagy részében a harmadik helyen tekert, s bár többször is közel került a második helyen álló lett riválisához, végül taktikusan a biztos dobogót választotta, a túlzott kockáztatás helyett.

Naszádos mellett Zsembery Boldizsár és a kisebb betegséggel küzdő Borbély Ferenc Benedek állt még rajthoz, ők azonban nem jutottak túl a selejtezőn.

A 11 esztendős Zsembery egy nappal korábban a cruiser-kategóriában is elindult, de a fináléba ott sem sikerült bejutnia.

További korosztályos hírek a KERÉKPÁRSPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport