Karate: Bárdos Ádám Eb-ezüstöt szerzett formagyakorlatban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.09. 10:56
Címkék
Bárdos Ádám ezüstérmet szerzett katában, vagyis formagyakorlatban a kadétoknál a karatésok dániai korosztályos Európa-bajnokságának nyitónapján. A péntek esti siker akár jelzés értékű is lehet: a jó kezdést hasonló folytatás követheti nemcsak a legifjabbaknál, tehát a 14-15 éveseknél, hanem a 16-17 esztendősöket összefogó junioroknál és az U21-eseknél, a 21 év alattiaknál egyaránt.

Jancsó Kornél – utanpotlassport.huMindenképpen látványos rajtot vett a magyar csapat Aalborgban, ahol péntektől vasárnapig rendezik meg a karatésok korosztályos Európa-bajnokságát. A nyitányon a kadétok mezőnyében Bárdos Ádám egészen a döntőig menetelt, s bár ott alulmaradt, Eb-ezüstjéért nagy dicséret jár neki és felkészítőinek egyaránt. Már pusztán azért is, mert sportág-históriai súlyú diadal az övé. Nem véletlenül lelkendezett érdeklődésünkre dr. Mészáros János, a japán gyökerű harcművészeteket tömörítő honi szakszövetség (MKSZ) első embere, amikor így indította beszámolóját:Jancsó Kornél – utanpotlassport.huMindenképpen látványos rajtot vett a magyar csapat Aalborgban, ahol péntektől vasárnapig rendezik meg a karatésok korosztályos Európa-bajnokságát. A nyitányon a kadétok mezőnyében Bárdos Ádám egészen a döntőig menetelt, s bár ott alulmaradt, Eb-ezüstjéért nagy dicséret jár neki és felkészítőinek egyaránt. Már pusztán azért is, mert sportág-históriai súlyú diadal az övé. Nem véletlenül lelkendezett érdeklődésünkre dr. Mészáros János, a japán gyökerű harcművészeteket tömörítő honi szakszövetség (MKSZ) első embere, amikor így indította beszámolóját:

„Megvan az első érmünk, ráadásul mindjárt ezüst, ami történelmi eredmény, hiszen korábban magyar katás még soha nem jutott döntőbe kontinensviadalon!”

A Sportingbudo tehetsége már a kadétkorú fiúk nem mellesleg 31 indulót felvonultató pénteki selejtezőjében remekelt, hiszen a képzelt ellenfelekkel vívott gyakorlatára a legmagasabb pontszámot kapta nyolcfős csoportjában.

„Az, hogy elsőként lépett tovább az elődöntőbe, már eleve igen szép eredmény volt tőle, aztán a négy között török versenyzőn lépett túl szoros párbaj végén, így a fináléban is szerepet kapott Ádám. Ott – a dániai Eb-n jelenlévő szakembereink facebookos bejegyzése szerint – igen magas pontszámot kapott gyakorlatára, ám spanyol ellenfeléét még többre értékelték, ennél fogva végül Európa-bajnoki ezüstérmet akasztottak a mi fiunk nyakába” – mesélte az MKSZ elnöke.

Bárdos Ádám mellett az első napon mások is szerencsét próbáltak a 33 fős magyar csapatból, de érem közelbe nekik nem sikerült jutniuk. Ehhez a legközelebb a kadétkorú lányoknál kumitéban, vagyis küzdelemben induló Jakubovics Dalma, az UTE versenyzője állt, aki a 47 kilogrammosok kategóriájában ötödikként végzett. Két ifjú honfitársunknak, az 52 kilós, MTK-s Gödri Mártis Hubának és a Koroiboszban karatézó 63 kg-os Farkas Milánnak a 14-15 éves fiúk küzdelmében, illetve az U21-esek egyéni kataversenyében az MTK-s Fábián Csengének egyformán a hetedik hely jutott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik