Kajak-kenu: a világbajnokok tovább csillognak a korosztályos ob-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.10. 20:36
Címkék
A harmadik napon az 500 méteres döntőkkel folytatódott a sukorói korosztályos kajak-kenu országos bajnokság, és az U23-as és ifjúsági világbajnokságon remeklő versenyzők tovább bővítették hazai éremkollekciójukat, többen két aranyérmet szereztek szombaton.

pupp
pupp

Pupp Noémi a világbajnokság után az országos bajnokságon is remekel • Forrás: facebook

pupp
pupp

Pupp Noémi a világbajnokság után az országos bajnokságon is remekel  •  Forrás: facebook

Szombaton az 500 méteres döntőkkel folytatódott a sukorói korosztályos kajak-kenu országos bajnokság, és ahogy azt már az előző két napon is megszokhattuk, rajthoz álltak a romániai U23-as és ifjúsági világbajnokságon remeklő versenyzők is. A Pitesti-ben az U23-asok mezőnyében kajak egyes 500 méteren világbajnok lett Pupp Noémi a hazai bajnokságban sem talált legyőzőre, a nap első női döntőjében majdnem másfél másodperccel volt gyorsabb az ezüstöt nyerő Sólyom Dóránál. Az Atomerőmű SE kajakosának nem ez volt az első győzelme az országos bajnokságon, az 1000 méteres finálé utánegyszer már nyakába került az aranyérem. A fiúk ugyanezen számában Béke Kornél érkezett célba elsőként.

A Koleszár Mátyás, Németh Viktor Máté páros szombaton is bebizonyította, hogy nem volt véletlen az U23-as világbajnoki címe. A kajak kettes 200 és az 1000 méter után 500-on is győzött. Ráadásul Tomori Gergellyel és Cziffer Attilával együtt négyesben szerezték negyedik aranyérmüket Sukorón.

Szintén két első hellyel lett gazdagabb az U23-as vb-n párosban bronzérmes Kisbán Zsófia, aki kenu egyesben, később Molnár Csenge párjaként kettesben is győzött az országos bajnokságon. A negyedik duplázásHodován Dávid nevéhez fűződik, aki az ifjúsági kenusok mezőnyében nyert egyesben és Kollár Kristóffal párban is.

Az utolsó szombati fináléban Bolehradsky Szilveszter, Hermann Levente, Hidvégi Hunor Tamás, Horváth Mátyás kajak négyese győzött az U15-U16-osok között.

Négy nap alatt összesen 1124 serdülő-, ifjúsági, és U23-as korú fiatal méreti meg magát Sukorón. Az előbbi két korosztálynak ráadásul az egyesületi pontoknál nagyobb téttel isbír a bajnokság, hiszen nekik ez egyben válogató a szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyére.

A nap további bajnokainak névsora IDE KATTINTVA, részletes eredmény IDE KATTINTVA érhető el.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik