Kajak-kenu: a 19 éves Gazsó Dorka kirobbanó formában

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.19. 11:01
Címkék
„Ha nem úgy sikerül az edzés, ahogy elterveztem, teljesen kiakadok, sírok és elmegyek még hat kört evezni" – mesélte a tavalyi szegedi felnőttvilágbajnokságon a négyessel aranyérmet szerzett Gazsó Dóra Alida a Kossuth Rádiónak. A 19 esztendős sportoló úgy gondolja, akkor sem veszít semmit, ha nyáron nem indulhat a tokiói olimpián.

A KSI SE 19 esztendős felnőttvilágbajnok kajakosa, Gazsó Dóra Alida még sosem érezte magát ilyen jó formában, mint a kiválóan sikerült télifelkészülés után.Gazsó Dóra Alida még sosem érezte magát ilyen jó formában, mint a kiválóan sikerült télifelkészülés után.

„Végre se betegség, se sérülés nem hátráltatott. Sokkal jobb erőben vagyok, mint valaha" – kezdte a Kossuth Rádiónak adott interjút a fiatal kajakos, aki arról is beszélt, hogy nem cipel fölösleges súlyokat a vállán. Tisztában van vele: 19 évesen még bőven lesz lehetősége fejlődni, viszont már most is sokat vár el magától.

Gazsó Dorka (19) akkor sem veszít semmit, ha nem utazhat Tokióba Forrás: kajakkenusport.hu
Gazsó Dorka (19) akkor sem veszít semmit, ha nem utazhat Tokióba Forrás: kajakkenusport.hu

Gazsó Dorka (19) akkor sem veszít semmit, ha nem utazhat Tokióba  •  Forrás: kajakkenusport.hu

„Mindig nagy elvárásokat támasztottam magam felé. Ha például nem sikerül úgy azedzés, ahogy elterveztem, teljesen kiakadok, sírok és elmegyek még hat kört evezni. De azt abszolút nem érzem, hogy bárki is terhet tenne a vállamra azután, hogy Szegeden a négyessel világbajnok lettem. Inkább mindenkitől azt hallom, hogy ne aggódjak, kicsi vagyok még, ráérek, és nekem dolgozik az idő.”

Éppen ezért „lesz, ami lesz" alapon vág az új szezonnak. „Az egyes rangsorolón majd eldől, mire kell készülnöm az idén. Olyan helyzetben vagyok, hogy nem veszíthetek semmit, mindegy, hogy hova jutok ki, az U23-as világbajnokságra, a szegedi, nem olimpiai számok világbajnokságára vagy akár az olimpiára. Ha kihozom magamból a maximumot, akkor bármi megtörténhet, de ha nem jön össze az olimpia, én akkor is ráérek még, mert szinte csak olyanok vannak előttem, akik tíz évvel idősebbek nálam.”

Gazsó Dorka kiemelte, szerinte a magyar élmezőnyt most Kozák Danuta, Csipes Tamara, Medveczky Erika és Bodonyi Dóra alkotja, de reméli, hogy egyszer ő is eljut erre a szintre „Dolgoztam velük, nagyon kemény munkát végeznek, emellett rendkívül rutinosak is, és ez a tapasztalat viszi őket előre. Remélem, egyszer én is beérek oda, ahol ők tartanak most. Fejben és fizikailag sokat fejlődtem, sokkal jobban odafigyelek magamra, a táplálkozásomra, a táplálékkiegészítőkre. Ez már a felnőtt mezőny, nem az ifjúsági, és kezdek én is felnőni.”

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik