Jégkorong: iskolai hokiosztály indul Ferencvárosban

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.14. 08:46
Címkék
Jégkorongosztályt indít szeptembertől az FTC. A zöld-fehérek legfiatalabbjai a Ferencvárosi Sport Általános Iskolában kezdhetik el tanulmányaikat, miközben kitűnő körülmények között sportolhatnak a nagy múltú szakosztályban. A sikeres szakmai munkára és a gyerekek fejlődésére a klub utánpótlás szakmai igazgatója, Kercsó Árpád neve lehet a garancia.

B. V. – utanpotlassport.hu A IX. kerületi Telepy utcában található Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium az első osztálytól a gimnázium végéig lehetőséget kínál diákjainak arra, hogy a minőségi tanulás mellett legyen idejük a magas szintű sportolásra is.B. V. – utanpotlassport.hu A IX. kerületi Telepy utcában található Ferencvárosi Sport Általános Iskola és Gimnázium az első osztálytól a gimnázium végéig lehetőséget kínál diákjainak arra, hogy a minőségi tanulás mellett legyen idejük a magas szintű sportolásra is.

Az FTC-vel szerződésben álló tanintézmény számos, sportágában komoly sikereket elért ferencvárosi sportolót nevelt és nevel jelenleg is, a jövő évtől pedig a zöld-fehérek legfiatalabb jégkorongozóinak is otthona lehet. Klubunk hokiszakosztálya és az iskola vezetése ugyanis úgy döntött, hogy elindítja az első „Fradi” hokiosztályt. Az ide jelentkező gyerekek első osztályos koruktól kezdve az iskolai tananyag mellett elsajátíthatják a sportág professzionális űzéséhez szükséges alapokat is.

 

Szeptembertől hokiosztályt indít az FTC szakosztálya és a Ferencvárosi Sportiskola Forrás: Blikk
Szeptembertől hokiosztályt indít az FTC szakosztálya és a Ferencvárosi Sportiskola Forrás: Blikk

Szeptembertől hokiosztályt indít az FTC szakosztálya és a Ferencvárosi Sportiskola • Forrás: Blikk

 

Az osztály előnye a napi jégkorongedzés mellett az is, hogy mindenben segítik a szülőket: az utaztatásban edzésről az iskolába, és mindennapos, szoros együttműködésben végzik a munkát a szülőkkel.

A jelentkezéshez nem feltétel a korcsolyatudás, ám testnevelésből felmérést végezaz iskola. A sikeres szakmai munkára és a gyerekek fejlődésére a klub utánpótlás szakmai igazgatója, Kercsó Árpád neve lehet a garancia. Az elismert szakember honlapunknak elmondta, mit vár a csoport elindulásától.

„Fontos lenne, hogy szeptembertől elinduljon a hokiosztály, hiszen hatalmas a versengés a csapatsportágak között, már az óvodában kiválasztják a gyerekeket. Így hozzánk is megfelelő létszámú fiatal érkezhetne. Ezen kívül akár napi két edzést is vezényelhetnénk a fiataloknak, nem lenne probléma a tanulás és a sport összeegyeztetése. Remélem, megvalósul a tervünk, egyelőre a toborzás időszakában vagyunk.”

A gyerekek egyébként már részt vehettek iskolai nyílt napon is. Az FTC szupermini csoportjának játékosai kipróbálhatták, milyen lesz szeptembertől a Ferencvárosi Sportiskolába járni.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkonZöld

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik