A második helyen zárta a múlt heti, bledi Négy Nemzet-tornát az U18-as jégkorong-válogatott. A házigazda szlovénok elleni vereség után, előbb simán az olaszokat, majd hosszabbításban a franciákat verte a csapat.

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n Forrás: MJSZ

Svasznek Bence szerint nüanszok dönthetnek az áprilisi vb-n  •  Forrás: MJSZ

A háromnapos viadal az egyik fontos próbatétel volt az április 12-18. között rendezendő asiagói I/B csoportos jégkorong-világbajnokság előtt, már csak azért is, mert a leendő riválisok közül a szlovénokkal és az olaszokkal is megmérkőzött a társaság.

„Akadtak biztató elemek a játékunkban, és olyan területeket is láttunk, amelyekben a jövőben mindenképpen javulnunk kell – kezdte a válogatott szövetségi edzője, Svasznek Bence az Utanpotlassport.hu-nak. – Hasznos volt ez a néhány nap, hiszen több – elsősorban külföldön játszó – kulcsjátékosunk hiányzott, kipróbáltunk új embereket, és világossá vált, hogy kikre számíthatunk közülük áprilisban.”

Az egyik szapporói hős kitért arra is, hogy várhatóan viszonylag fiatal együttessel utaznak majd a tavasszal Olaszországba.

„Hasonlóan a decemberi tornánkhoz, amelyen a legerősebb keretünkkel szerepeltünk, áprilisban is lehet körülbelül nyolc kétezer-hármas születésű játékos a keretben. Erre lehet azt mondani, hogy fiatal csapattal megyünk a világbajnokságra, de többek között emiatt is lehetünk erősebbek  majd jövőre.”

Tavaly a székesfehérvári I/B csoportos vb-n bronzérmes lett a válogatott, akkor nüanszok döntöttek.

„Nem lesz ez másképpen idén sem – mondja a szakvezető. – Az ukrán, az osztrák és a szlovén csapattal egy szinten vagyunk, ellenük a pillanatnyi forma dönthet, míg az olaszokat úgy érzem, hogy az utóbbi években megelőztük, a lengyelekről pedig keveset tudunk. Együttesünk célja, hogy minden párharcot, cserét és természetesen mérkőzést is megnyerjen. Így készülünk Asiagóra.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport