Jégkorong: Vértes Nátán után kapkodnak az amerikai egyetemek

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.02.22. 13:28
Címkék
Csak úgy szórja a pontokat az észak-amerikai juniorligában (NAHL) a 19 éves Vértes Nátán, nem csoda, hogy már hat egyetem felvette vele a kapcsolatot. A korosztályos válogatott jégkorongozóval az eddigi tengerentúli hónapokról és az előtte álló lehetőségekről beszélgettünk.

Augusztus óta játszik a tengerentúlon a magyar jégkorong egyik nagy ígérete, Vértes Nátán. A most 19 éves csatár az előző évadot Finnországban, a HPK csapatában töltötte, korábban pedig a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedett.Vértes Nátán. A most 19 éves csatár az előző évadot Finnországban, a HPK csapatában töltötte, korábban pedig a székesfehérvári Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián nevelkedett.

Vértes Nátánnak egyelőre bejön az amerikai kaland Forrás: Aberdeen Wings
Vértes Nátánnak egyelőre bejön az amerikai kaland Forrás: Aberdeen Wings

Vértes Nátánnak egyelőre bejön az amerikai kaland  •  Forrás: Aberdeen Wings

A mostani szezont azonban – miután a nyári Magyarország – Egyesült Államok juniormérkőzésen felfigyeltek rá – már az egyesült államokbeli Aberdeen Wings csapatában kezdte az egyik legerősebb utánpótlásligában, az NAHL-ben (North American Hockey League).

S nem is megy neki rosszul a játék, harminckilenc mérkőzésen huszonnyolc pontot szerzett (18 gól, 10 gólpassz), csapata, az Aberdeen pedig magabiztosan vezeti a saját divízióját, így jelen állás szerint biztos a helye a rájátszásban. Vértes pedig nem csak Amerikában, hanem a válogatottban is kitett magáért: a decemberi, kijevi U20-as világbajnokságon az egyik vezére volt a divízió I/A csoportba két év szünet után feljutó magyar csapatnak.

„Amióta itt vagyok, csupa jó dolog történt velem – nyilatkozta az Utanpotlassport.hu-nak a nem egészen húszéves magyar hokis. – A kezdetektől sok játéklehetőséget kapok, bíznak bennem, és emiatt jól is tudok teljesíteni. A decemberi vb pedig még egy pluszlöketet adott nekem, ahogyan az is, hogy hat egyetem felvette velem a kapcsolatot, vagyis ha minden jól megy, az év végén szintet tudok lépni. Természetesen nagy kihívás az amerikai bajnokság és magasak az elvárások, de ezek a nehéz feladatok egészen kiskorom óta mindig motiváltak, nincs ez másképpen most sem.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik