Jégkorong: Vértes Nátán, az évad legjobb ifjúsági játékosa

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.09. 08:59
Címkék
Ismét nagyszerű évet tudhat maga mögött a Fehérvár AV19 18 éves jégkorongozója, Vértes Nátán. Nem is csoda, hogy az év legjobb ifjúsági játékosának választották. Honlapunknak beszélt edzőiről, az EBEL-ről és természetesen a nemrégiben átvett díjról is.

Bruckner Vince – utanpotlassport.huA Volán U20-as gárdája duplázott a 2017/18-as évadban, a magyar és az osztrák bajnokságot is megnyerte. Vértes Nátán mindkét ligában a legponterősebb játékos volt, s ezzel újra igazolta, hogy valóban a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb ígérete.Bruckner Vince – utanpotlassport.huA Volán U20-as gárdája duplázott a 2017/18-as évadban, a magyar és az osztrák bajnokságot is megnyerte. Vértes Nátán mindkét ligában a legponterősebb játékos volt, s ezzel újra igazolta, hogy valóban a magyar jégkorongsport egyik legnagyobb ígérete.

Vértes Nátán Forrás: MJSZ
Vértes Nátán Forrás: MJSZ

Vértes Nátán  •  Forrás: MJSZ

– Újabb remek évet zártál, az évad legjobb ifjúsági játékosának választottak. Mit jelent számodra ez a díj?

– Természetesen nagyon boldog voltam, amikor megkaptam, mindig nagy öröm valamiben a legjobbnak lenni. Egyúttal visszajelzés is nekem, hogy jó úton járok, és arra sarkall, hogy ezen az úton menjek tovább. Hozzátenném, ez a díj mindenkié, aki hozzájárult a sikereimhez. Édesanyámé, aki rendszeresen hajnalban vitt edzésre, és edzőimé, akik nélkül biztosan nem tartanék itt. Például a közülünk eltávozott Gágyor Péteré, aki először adott hokiütőt a kezembe, nevelőedzőmé, Kercsó Árpádé, akinek a talán a legtöbbet köszönhetek és mostani tréneremé, Kiss Dávidé.

– Ha az egyéni teljesítményedet nézzük, te hogyan értékelnéd az elmúlt esztendőt?

– Kétezer-tizenhat és kétezer-tizenhét is nagyon jól sikerült. Kijutottam, és helytálltam az ifjúsági olimpia ügyességi versenyén, aztán pedig az U20-as válogatottal hazai pályán megnyertük a világbajnokságot. A legutóbbi szezonban jó sok pontot szereztem, úgy érzem, rátettem még egy lapáttal, ezért elégedett vagyok.

– A Volán juniorcsapatával hatalmas sikert értetek el, sikerült a dupláznotok, az osztrák és a magyar bajnokságban is az élen zártatok. Hogy láttad az idényt ebből a szempontból?

– Óriási eredménynek tartom, hogy újabb két bajnoki címet szereztünk, erre nagyon büszkék lehetünk. Kicsit sajnálom, hogy sérülésem miatt lemaradtam a döntőkről, de a srácok remekül tették a dolgukat, így végül minden sikerült.

– Az említett kulcscsonttörést miatt lemaradtál a szezon hajrájáról, így a kijevi U18-as vébéről is. Mi a helyzet sérüléssel?

– Szerencsére már jól vagyok. Székesfehérváron a rehabilitációs orvossal nagyon jó munkát végeztünk, ennek köszönhetően aránylag gyorsan felépültem. Olyannyira, hogy már be is vettetem magam a csapat nyári felkészülésébe. Már alig várom az augusztust, akkor újra jégen leszünk.

Vértes a magyar és az osztrák bajnokságban is legponterősebb játékos volt az elmúlt évadban Forrás: Fehérvár AV19
Vértes a magyar és az osztrák bajnokságban is legponterősebb játékos volt az elmúlt évadban Forrás: Fehérvár AV19

Vértes a magyar és az osztrák bajnokságban is legponterősebb játékos volt az elmúlt évadban  •  Forrás: Fehérvár AV19

– Talán az elmúlt esztendőből keserű emlék lehet, hogy az U20-as válogatottal kiestetek a divízió I/A csoportból. Nem nehéz kitalálni, mi lehet a cél az idei tornán…

– Így van, nem is kétséges szeretnénk visszakerülni a világ legjobb tizenhat csapata közé. Remek csapatunk van, U13-as korunk óta együtt játszunk, egymásért fogunk küzdeni, és remélem, újra feljutunk.

– Székesfehérváron is nagy kihívások előtt állsz, hiszen a hírek szerint több utánpótláskorú játékos is szerepet kap majd a felnőttegyüttesekben. Hogyan készülsz a következő szezonra?

– Mint minden jégkorongozónak, az én nagy céljaim között is ott szerepel, hogy az NHL-ben szerepeljek. De előtte még mindenképpen az EBEL-ben és az Erste Ligában is játszani szeretnék a csupaszív székesfehérvári szurkolók előtt. Hogy mikor érkezhetek el a debütáláshoz? Maradjunk abban, azért dolgozom, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik