Jégkorong: Vértes Nátán az Államokban képzeli el a jövőjét

Vágólapra másolva!
2020.04.02. 20:57
Címkék
A jegkorongblog.hu beszélgetett az Aberdeen Wings 19 éves támadójával, Vértes Nátánnal a céljairól, és arról, hogy sikerült az első szezonja az észak-amerikai junior hokibajnokságban (NAHL).

Tavaly nyáronMagyarország U20-as jégkorongcsapata az Egyesült Államok U18-as együttesével csapott össze Budapesten. A barátságos mérkőzésen négy gólpasszt jegyzett a 19 esztendős Vértes Nátán.Ennek meg is lett az eredménye− néhány héttel később kiderült, a fiatalt leigazolta az NAHL regnáló bajnoka, az Aberdeen Wings:Vértes Nátán.Ennek meg is lett az eredménye− néhány héttel később kiderült, a fiatalt leigazolta az NAHL regnáló bajnoka, az Aberdeen Wings:

Vértes Nátán remekül érzi magát Aberdeenben Forrás: jegkorongblog.hu
Vértes Nátán remekül érzi magát Aberdeenben Forrás: jegkorongblog.hu

Vértes Nátán remekül érzi magát Aberdeenben  •  Forrás: jegkorongblog.hu

„Kercsó Árpád kiskoromtól kezdve arra nevelt, hogy bármikor felfigyelhetnek rám, szóval mindig hozzam ki magamból a legtöbbet. Igaza lett, valóra vált egy álom”− mondta Vértes a jegkorongblog.hu-nak.

Az ifjú remekül, mesterhármassal nyitott az Aberdeenben, a szezon„végére” pedig 18 gólig és 12 asszisztig jutott.A csapat 51 fordulót követően 34 győztes meccsel vezette a divízióját, az alapszakasz hátralévő kilenc fordulóját azonban a koronavírus-járvány miatt nem játszották le:

„A klub tavaly megnyerte a bajnokságot, de az együttes háromnegyede egyetemen folytatta a pályafutását. Az edzőnk jó játékosokat igazolt, összekovácsolódtunk. Hihetetlen, hogy ennyire sikeresek voltunk. Mindenki ellenünk készült, a mi taktikánkat akarták gyengíteni.”

A Székesfehérváron nevelkedett támadó az Egyesült Államokban képzeli el a jövőjét:

„Haza kell utaznom az iskolai vizsgáim és az érettségi miatt. Remélhetőleg sikeresen meglépem ezeket a lépcsőfokokat, és a következő szezonban egyetemi csapatban játszhatok. Ha a járványhelyzet elhúzódna, és nem tudnék főiskolára menni, akkor szerintem maradok még egy évet Dél-Dakotában. A legjobb helyen vagyok, profi a stáb, jól érzem magam, és inspirál az amerikai gondolkodásmód. A szurkolók szeretnek, általában ezerötszáz-kétezer ember előtt játszunk. Olyan a hangulat, akárcsak Fehérváron.Aberdeen kisváros, mindenki figyelemmel kíséri a helyi jégkorongegyüttes. Gyakran megállítanak minket fényképért vagy beszélgetni. Kedvesek és közvetlenek az emberek. Úgy érzem magam, mint egy amerikai filmben.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik