Jégkorong: utánpótlás-válogatottak, képességfejlesztő tábor után

Vágólapra másolva!
2019.05.15. 13:33
Címkék
Az U20-as és az U18-as jégkorong-válogatott szakmai stábja három napos képességfejlesztő tábort tartott Székesfehérváron a legígéretesebb hazai fiataloknak, már a következő évadra történő felkészülés jegyében.

UP-infoA játékosokat három csoportba osztották a három napos, székesfehérvári képességfejlesztő táborban a hét végén: U20-as, U18-as és U17-es részlegre. A három nap alatt fizikai felmérést tartottak, mindennap más jellemzőket vizsgálva, de naponta két edzés is szerepelt a programban. Az ütőkezeléssel és a passzolással külön is foglalkoztak, majd a tábor minitornával zárult. Előadást tartottak a játékosoknak a helyes étkezésről, edzésről és arról, hogyan kell profiként élni a jégpályán kívül is.UP-infoA játékosokat három csoportba osztották a három napos, székesfehérvári képességfejlesztő táborban a hét végén: U20-as, U18-as és U17-es részlegre. A három nap alatt fizikai felmérést tartottak, mindennap más jellemzőket vizsgálva, de naponta két edzés is szerepelt a programban. Az ütőkezeléssel és a passzolással külön is foglalkoztak, majd a tábor minitornával zárult. Előadást tartottak a játékosoknak a helyes étkezésről, edzésről és arról, hogyan kell profiként élni a jégpályán kívül is.

Hasznos három napot zártak a korosztályos válogatott játékosok Székesfehérváron Forrás: MJSZ
Hasznos három napot zártak a korosztályos válogatott játékosok Székesfehérváron Forrás: MJSZ

Hasznos három napot zártak a korosztályos válogatott játékosok Székesfehérváron  •  Forrás: MJSZ

A tornán mindenki játszott mindenkivel, húszperces meccsen. Az első találkozón az U17-esek 2-1-re legyőzték az U18-as csapatot. A fiatalabbak Tamási László és Fekete Alex góljával elhúztak, de a hajrában az ellenfél – a kapusát is lehozva– szépített Barna Dávid találatával.

A következő meccsen az U18 és az U20 találkozott. Nem született gól, Orosz Gergely és Sági Máté is hibátlanul védett. A szétlövés az idősebbeknek ment jobban, így a juniorok győztek.

Az utolsó összecsapáson hiába került kétszer is előnybe az U17-es gárda az U20-asok ellen a találkozó 2 – 2-es döntetlenre végződött.

A hétvége tapasztalatairól az U20-as válogatott vezetőedzője, Vas Márton beszélt az mjsz.hu-nak:
„Hasznos és sikeres táboron vagyunk túl. Rávilágítottunk a játékosoknak arra, hogy mennyire fontosak az alapok, mennyire tisztában kell lenni azok részleteivel ahhoz, hogy magasabb szinten is sikeresek legyenek. Ha erősebbek az alapok, azokra építve még magasabb szintre tudják fejleszteni a tudásukat. Az U17-esek sikere szemfelnyitó lehet az idősebbeknek: ha nem dolgoznak elég keményen mindennap, akkor a fiatalabb és éhesebb elveheti a helyüket.”

A MAC Budapest U20-as játékosa, Seregély Máté is elégedett volt a három nap alatt tapasztaltakkal:
„Fárasztó volt a tábor a szezon végén. Intenzívek voltak a tesztek, száz százalékot kellett nyújtani, ami sokat kivett belőlünk. Mindamellett hasznos volt, jó dolgokat csináltunk, ezeket kellene gyakorolni év közben is, de nincs lehetőség. A meccseken már nehéz volt koncentrálni, a kicsik jöttek, mint a villám, és nem tudtuk rutinból megoldani. Van még mit fejleszteni, de nem mondanám, hogy olyan rosszul játszottunk.”

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik