Jégkorong: szépen szerepeltek U-válogatottjaink

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.11. 13:44
Címkék
Tornagyőzelemmel hangoltak az utánpótlás jégkorong-válogatottak az korosztályos világbajnokságokra. Az U20-asok hazai pályán, Pesterzsébeten, az U18-asok Szlovéniában végeztek a négycsapatos mezőny élén. Eközben az U17-esek nyeretlenek maradtak a szlovákok ellen, míg az egy évvel fiatalabbak harmadikként zártak Asiagóban.

B. V. – utanpotlassport.huKapkodni kellett a fejünket a nemzetközi héten, hiszen a korosztályos válogatottak rengeteg mérkőzést játszottak. Az U20-asok és az U17-esek hazai pályán, az U18-asok és U16-osok Szlovéniában és Olaszországban hangoltak az év legfontosabb eseményeire.B. V. – utanpotlassport.huKapkodni kellett a fejünket a nemzetközi héten, hiszen a korosztályos válogatottak rengeteg mérkőzést játszottak. Az U20-asok és az U17-esek hazai pályán, az U18-asok és U16-osok Szlovéniában és Olaszországban hangoltak az év legfontosabb eseményeire.

Az U20-as válogatott hazai tornagyőzelemmel hangolt a decemberi vb-re Forrás: jegkorongblog.hu
Az U20-as válogatott hazai tornagyőzelemmel hangolt a decemberi vb-re Forrás: jegkorongblog.hu

Az U20-as válogatott hazai tornagyőzelemmel hangolt a decemberi vb-re  •  Forrás: jegkorongblog.hu

Az U20-as válogatott remekül kezdte hazai fellépést: Vas Márton együttese az olaszok elleni fölényes, 6–2-es sikerrel nyitott. A folytatásban viszont már jobban megizzadt a társaság a pontokért. A juniorcsapat előbb a szlovénok, majd a franciák ellen kényszerült hosszabbításra. Előbbit szétlövésekkel elvesztette, utóbbit aranygóllal megnyerte.

S a körbeveréseknek köszönhetően a trófea és az aranyérem is itthon maradt, a magyar csapat a szlovénokat egy ponttal megelőzve végzett az élen. Ami – bár felkészülési tornáról van szó – rosszat biztosan nem jelent a decemberi lengyelországi vb előtt. Már csak azért sem, mert a mieink Tychy-ben is találkoznak az olaszokkal és a szlovénokkal.

U20-AS NÉGY NEMZET-TORNA, PESTERZSÉBET
Magyarország–Olaszország 6–2
Magyarország–Szlovénia 3–4 – szétlövés után
Magyarország–Franciaország 4–3 – hosszabbítás után
A torna végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 6 pont, 2. Szlovénia 5, 3. Franciaország 4, 4. Olaszország 3

Az U18-as csapat tornát nyert Szlovéniában
Az U18-as csapat tornát nyert Szlovéniában

Az U18-as csapat tornát nyert Szlovéniában

Az U18-as alakulat éppen fordított utat járt be, mint a két évvel idősebbek. A házigazdák elleni nyitó napi, hosszabbításban elszenvedett vereség után Svasznek Bence csapata eléggé magára talált, s fölényes győzelmeket aratott. Előbb 4–0-ra verte az osztrákokat, majd az első helyért zajló mérkőzésen az olaszokat is viszonylag simán győzte le (5–2).

Így természetesen a tornagyőzelem is meglett, s bár sok van hátra az áprilisi székesfehérvári világbajnokságig, az augusztusi hazai megméretést is figyelembe véve a társaság jó úton jár. Amely egyébként tesztelhette magát a vb-ellenfelekkel szemben is, hiszen a japán és brit csapatot leszámítva a jövő tavaszi mezőny valamennyi csapata részt vett az eseményen.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, JESENICE (SZLOVÉNIA)
Magyarország–Szlovénia 3–4 – hosszabbítás után
Magyarország–Ausztria 4–0
Magyarország–Olaszország 5–2
A torna végeredménye: 1. MAGYARORSZÁG 7 pont, 2. Olaszország 6, 3. Ausztria 3, 4. Szlovénia 2

Az U17-esek háromszor játszottak Dunaújvárosban a szlovákok egy évvel fiatalabb gárdája ellen, s bár három vereség lett a vége, az összecsapások egyre szorosabbak voltak. Az U16-osok Asiagóban szerepeltek négycsapatos viadalon, amelyen a házigazda olaszokat megelőzve harmadikok lettek.

U17-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK, DUNAÚJVÁROS
Magyarország–Szlovákia U16 0–6
Magyarország–Szlovákia U16 2–4
Magyarország–Szlovákia U16 3–6
U16-OS NÉGY NEMZET-TORNA, ASIAGO (OLASZORSZÁG)
Magyarország–Szlovénia 3–4
Magyarország–Olaszország 1–0
Magyarország–Ausztria 3–4 – hosszabbítás után
A torna végeredménye: 1. Szlovénia 8 pont, 2. Ausztria 6, 3. MAGYARORSZÁG 4, 4. Olaszország 0

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik