Jégkorong: újabb fiatalt szerződtetett a MAC

Vágólapra másolva!
2020.07.12. 13:11
Címkék
Csollák Márkó személyében újabb utánpótláskorú játékos szerepel a következő évadban a MAC HKB Újbuda együttesében. Kangyal Balázs vezetőedző szerint az egyik legfontosabb kérdés, hogy mennyire tudják kihozni a fiatalokból a maximumot.

Sorra jelenti be a játékosait a jövőre a hazai Erste Ligában szereplő MAC HKB Újbuda felnőtt jégkorongcsapata. A keretet tekintve látszik, hogy fiatalokból, utánpótláskorúakból nem lesz hiány, legutóbb a korosztályos válogatottakban is szereplő, 18 éves Csollák Márkó – aki az előző évadban egy meccs erejéig a szlovák Extraligában is játszott – tagsága vált biztossá.Csollák Márkó – aki az előző évadban egy meccs erejéig a szlovák Extraligában is játszott – tagsága vált biztossá.

Csollák Márkó is lehetőséget kap a felnőttek között Forrás: MAC HKB Újbuda
Csollák Márkó is lehetőséget kap a felnőttek között Forrás: MAC HKB Újbuda

Csollák Márkó is lehetőséget kap a felnőttek között  •  Forrás: MAC HKB Újbuda

„Izgatottan várom a kezdés, mert ugye ez lesz az első igazi szezonom a felnőttek között – nyilatkozta Csollák a klub Facebook-oldalának. – Az eddigi edzéseken láthatóan nagyon jól kezdünk összekovácsolódni, ez az összhang szerintem nagyon fontos lesz majd a meccseken. Most kapott mindenki egy háromhetes egyéni felkészülési tervet, ezt fogom szorgosan csinálni minden nap. Remélem, hogy jó eredményt érünk el, a legjobb tudásom szerint fogok hajtani az első mérkőzéstől az utolsóig.”

A csapat vezetőedzője, a válogatott korábbi csapatkapitánya, Kangyal Balázs pedig az utánpótláskorúak csapatba építéséről nyilatkozott.

„Ennél a hibrid csapatnál az is sokat számít, hogy mennyire tudjuk a fiatalokat úgy fejleszteni, hogy ez ne menjen nagyon az eredményesség rovására, és az idősebb játékosoknak is megfelelő szintet tudjunk biztosítani. Kardinális kérdés, hogy ezekből a gyerekekből, hogy tudjuk kihozni a tehetségük maximumát egy ilyen mezőnyben. Az elmúlt években háromszor nyertek bajnoki címet U18-ban, de ez már történelem és a múlt. Fontos, hogy ezt még egy szinttel feljebb tudjuk tenni ahhoz, hogy egy másik közegben is tovább lehessen menni.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik