Jégkorong: Fehérvár és Budapest is világbajnoki házigazda lesz

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.20. 11:51
Címkék
A nemzetközi szövetség dániai kongresszusán eldőlt: hazai környezetben, Székesfehérváron léphetnek jégre az U18-as fiúk a jövő évi divízió I/B csoportos jégkorong-világbajnokságon. A szintén I/B-ben szereplő U20-asok Lengyelországba, az I/A osztályhoz tartozó U18-as leányok pedig Ausztriába utaznak majd.

B. V. – utanpotlassport.huDániában már a végéhez közeledik a felnőtt A csoportos jégkorong-világbajnokság. De eddig nem csak a pályán történt eseményekre volt érdemes figyelni, mivel a nemzetközi szövetség kongresszusán eldőlt, hol rendezik a jövő évi felnőtt és korosztályos világversenyeket.B. V. – utanpotlassport.huDániában már a végéhez közeledik a felnőtt A csoportos jégkorong-világbajnokság. De eddig nem csak a pályán történt eseményekre volt érdemes figyelni, mivel a nemzetközi szövetség kongresszusán eldőlt, hol rendezik a jövő évi felnőtt és korosztályos világversenyeket.

 

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást Forrás: MJSZ
Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást Forrás: MJSZ

Az U18-as jégkorong-válogatott jövőre Székesfehérváron harcolhatja ki a feljutást • Forrás: MJSZ

 

A jövőre is a divízió I/A csoportban szereplő férfiak Kazahsztánba utaznak, míg a felnőtt női válogatott hazai pályán, Budapesten vívhatja ki az A csoportba jutást.

Ami a fiatalokat illeti, szintén sikerült Magyarországra hozni az egyik tornát. Az U18-as fiúk négy esztendővel ezelőtt Székesfehérváron már megnyerték a divízió I/B csoportot, és erre jövőre újra lehetőségük lesz, mivel újra vb-t rendeznek Fejér megyében. Így öt év után az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban harcolhatja ki a feljutást a magyar csapat.

A két éve Magyarországon I/B-s világbajnoki címet szerző U20-as válogatott ezúttal nem itthon harcolhat az újbóli feljutásért. A mostani pályázatból a lengyelek kerültek ki győztesen így a mieink Tychybe utaznak idén decemberben. Lengyelország 2014 után rendezhet ismét vb-t a csoportnak,akkor Sanok adott otthont a tornának.

A leány U18-as válogatott a divízió 1/A-ban lesz érdekelt, a csapat a Villach közelében található Radentheinbe utazik, ahol az idei nagyszerű bennmaradást követően Szlovákia, Ausztria, Olaszország, Dánia és Svájc ellen játszanak.

A kongresszus után a hazai szövetség főtitkára, Sipos Levente nyilatkozott a pályázatokról, s természetesen elégedett volt, hiszen háromból két tornát is „megkaptunk”.

„Az utolsó pillanatig tartottak az egyeztetések a végső pályázókról, figyelembe véve a sportszakmai es logisztikai szempontokat.Nagyon örülünk a két sikeres pályázatnak, a fiúknak idén nem sikerült Kijevben a feljutás, de Székesfehérváron már korábban igen, bízunk benne, hogy jövőre is szerencsét hoz nekik a város.Összességében elégedettek vagyunk, hiszen két sikeres pályázatunk volt,ezeken kívül az U20-as vébét szerettük volna megrendezni, viszont két éve házigazdák voltunk, a lengyelek pedig utoljára négy éve, ezértTychybe utaznak a magyar fiúk decemberben.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik