Jégkorong: az U18-asok másodikok lettek a Négy Nemzet-tornán

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.10. 09:35
Címkék
A második helyen végzett az olaszországi Négy Nemzet-tornán az U18-as jégkorong-válogatott. Az áprilisi, székesfehérvári vb-re készülő alakulat két leendő ellenfelét, a mostani házigazdát és a szlovéneket is simán legyőzte Egnában.

B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó felkészülési tornáján vett részt az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi, székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. Svasznek Bence együttese a házigazda mellett a franciákkal és a szlovénekkel mérkőzött az olaszországi Egnában.B. V. – utanpotlassport.huAz utolsó felkészülési tornáján vett részt az U18-as jégkorong-válogatott az áprilisi, székesfehérvári divízió I/B csoportos világbajnokság előtt. Svasznek Bence együttese a házigazda mellett a franciákkal és a szlovénekkel mérkőzött az olaszországi Egnában.

A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott Forrás: MJSZ
A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott Forrás: MJSZ

A második helyen zárt Egnában az U18-as válogatott  •  Forrás: MJSZ

A nyitó fordulóban a magyar csapat magabiztos sikerrel kezdett, mert bár az első találat az olaszoké volt, utána sorozatban öt magyar gól következett. Keresztes Levente kétszer, Hadobás Zétény, Csollák Márkó és Szűcs Ádámegyszer-egyszer volt eredményes.

A folytatás viszont kevésbé sikerült jól. A tornát végül megnyerő, egyébként eggyel magasabb divízióban szereplő franciákkal mieink csak az első két harmadban tartották a lépést Sárdi Máté és Schlekmann Márk góljának köszönhetően. Az utolsó húsz percet 4–0-ra Franciaország nyerte, ezzel elszálltak az aranyérmes remények.

A második hely megszerzéséhez azonban nem férhetett kétség. A fiúk 6–1-es rajt-cél győzelmet arattak a szlovének ellen, ezzel egyértelműen pozitív teljesítménnyel zárták a vb előtti utolsó tornát. A viadal legeredményesebb játékosa, a MAC Budapest 17 éves csatára, Schlekmann Márk lett két góllal és hat asziszttal, tőle nem sokkal maradt el vele egyidős klubtársa, Keresztes Levente, aki hat ponttal zárt.

Az ifjúsági válogatott fő eseménye április 14. és 20. között a székesfehérvári U18-as világbajnokság lesz, amelyen a szlovének és az olaszok mellett az osztrákokkal, a japánokkal és a britekkel találkozik a társaság.

U18-AS NÉGY NEMZET-TORNA, EGNA (OLASZORSZÁG)
A magyar csapat eredményei:
–Olaszország 5–1, –Franciaország 2–6, –Szlovénia 6–1
A torna végeredménye: 1. Franciaország 8 pont, 2. Magyarország 6, 3. Szlovénia 4, 5. Olaszország 0

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik