Jégkorong: a DVTK-ban folytatja az U20-as vb magyar MVP-je

Vágólapra másolva!
2020.02.17. 18:51
Címkék
A Schiller-Vasas HC 19 éves támadója a szezon hátralévő részében a szlovák Tipsport Ligában szereplő DVTK Jegesmedvék gárdáját erősíti kölcsönben – adta hírül a piros-kékek hivatalos oldala.

Az Erste Ligában szereplő Schiller-Vasas HC egyik legkiegyensúlyozottabb teljesítményét nyújtó játékosaPáterka Bence,aki decemberben Kijevben tagja volt a divízió 1/B-s világbajnokságot nyerő, ezzel egy csoporttal feljebb jutó juniorválogatottnak, ráadásul ő lett a csapat legjobb játékosa a tornán.Páterka Bence,aki decemberben Kijevben tagja volt a divízió 1/B-s világbajnokságot nyerő, ezzel egy csoporttal feljebb jutó juniorválogatottnak, ráadásul ő lett a csapat legjobb játékosa a tornán.

Páterka Bence a szezon második felében a DVTK-ban bizonyíthat Forrás: vasasjegkorong.hu
Páterka Bence a szezon második felében a DVTK-ban bizonyíthat Forrás: vasasjegkorong.hu

Páterka Bence a szezon második felében a DVTK-ban bizonyíthat  •  Forrás: vasasjegkorong.hu

A szezon előtt az UTE együttesétől a Vasas juniorcsapatához érkező játékos gyorsan a felnőttcsapatban találta magát, és alapember lettLadányi Balázs együttesében.

A korosztályos válogatott hokis már nem volt ott a Vasas Fehérvár elleni vasárnapi mérkőzésén, hiszen a hétvégén próbajátékon vett részt Miskolcon, ahol csak megerősítette az ottani szakmai stáb eddigi véleményét.

Strenk Hunor,a DVTK másodedzője így nyilatkozott róla:

„Szükségünk volt egy tehetséges fiatal játékosra, aki nagyobb mozgásteret ad a szakmai stábnak a szezon legfontosabb szakaszában. Pár telefonhívás után több szakember is Bencét ajánlotta. Eddig is figyelemmel kísértük a pályafutását, tudjuk, hogy jól szerepelt a junior-világbajnokságon, és sokat fejlődött az első felnőttszezonjában. Lehetőséget szeretnénk biztosítani neki, eggyel magasabb szinten is kipróbálhatja magát. Úgy gondolom, hogy ezzel a lépéssel a két klub és a játékos is jól fog járni.”

A főszereplő pedig így látja a helyzetét:

„Nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a DVTK Jegesmedvék csapatához. Minden tőlem telhetőt meg fogok tenni annak érdekében, hogy játéklehetőséget kapjak, és büszkévé tegyem a Vasast is. Bízom benne, hogy hamar megszokom az edzések, a meccsek tempóját, és bejutunk a rájátszásba. Ehhez hasznos játékkal szeretnék hozzájárulni.”

A DVTK Jegesmedvék egyébként 46 mérkőzés után a Tipsport Liga kilencedik helyén áll 62 ponttal.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik