Jégkorong: a 17 éves Papp Kristóf Amerikában játszik, az NHL-be vágyik

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.05. 08:20
Címkék
Újra, immár ötödször is gólt szerzett, és ezzel csapata negyedik legponterősebb játékosa az amerikai U20-as jégkorongbajnokságban, az USHL-ben szereplő 17 éves Papp Kristóf. Rajta kívül Péter Donát Németországban, Kovács Dávid Svájcban remekel.

B. V. – utanpotlassport.huNyár óta a világ talán legerősebb juniorbajnokságában, az USHL-ben edződik az U20-as jégkorong-válogatott támadója, Papp Kristóf. A 17 éves játékos az amerikai elitligában is csapata, a Madison Capitols erősségének számít, amelyben az utóbbi hetekben sorra szerzik a pontokat.B. V. – utanpotlassport.huNyár óta a világ talán legerősebb juniorbajnokságában, az USHL-ben edződik az U20-as jégkorong-válogatott támadója, Papp Kristóf. A 17 éves játékos az amerikai elitligában is csapata, a Madison Capitols erősségének számít, amelyben az utóbbi hetekben sorra szerzik a pontokat.

Papp Kristóf kitűnő formába lendült az utóbbi néhány mérkőzésén az USHL-ben Forrás: Madison Capitols
Papp Kristóf kitűnő formába lendült az utóbbi néhány mérkőzésén az USHL-ben Forrás: Madison Capitols

Papp Kristóf kitűnő formába lendült az utóbbi néhány mérkőzésén az USHL-ben  •  Forrás: Madison Capitols

Egyenesen a gárda negyedik legeredményesebb játékosának számít: öt gólja mellett nyolc aszisztot is kiosztott a 2018/19-es kiírásban. Legutóbb éppen a Dubuque Fightning Saints alakulata ellen lőtte hosszabbításba a Madisont, igaz, a ráadásban aztán újabb pontot már nem szerzett a magyar játékossal felálló együttes, amely jelenleg a sereghajtó a Keleti Konferenciában.

Papp egyébként kilencéves kora óta a tengerentúlon hokizik, célja, hogy az amerikai versenyrendszer lépcsőfokait végigjárva egy napon, a világ legerősebb bajnokságában, az NHL-ben kössön ki.

A mostani évadban nyújtott teljesítménye alapján jó úton halad az Augsburg 18 éves légiósa, Péter Donát is. A német DNL „magyar” rangadóján az Eisbären Berlin ellen 4–3-ra elvesztett hazai mérkőzésen két gólpasszt adott, csapattársa Szűcs Ádám egy aszisztot osztott ki, míg a vendégegyüttesben Kánya Tamás ezúttal nem került fel az eredményjelzőre. Egy nappal később aztán a győzelem is összejött az augsburgiaknak, Péter 1+3-as, Szűcs 1+1-es mutatóval zárta a találkozót.

A svájci ligából a juniorválogatott kapusát, Kovács Dávidot érdemes kiemelni, aki az elmúlt héten két győztes mérkőzést is végig védett, ezalatt mindössze két gólt „engedélyezett” a riválisoknak, így 2,50-re javította gólátlagát a bajnokságban, és csapata, az SCL Young Tigers átvette a vezetést. A Zürich Lions magyar légiósai ezúttal kevésbé villogtak, Falus Ádám nem szerzett pontot, míg Révész Marcell továbbra is a sérüléséből lábadozik.

Vegyes játékhetet zárt a svéd U20-as élvonalban Kemény Patrik és a Wings gárdája. A hetedik helyen álló alakulat előbb Kemény aszisztjával felülmúlta 3−2-re múlta felül az Almtunát, majd 3−1-es vereséget szenvedett a Nacka együttese ellen. A magyar játékos ezzel csapata harmadik legponterősebb játékosa.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik